Συντηρήστε σωστά το σύστημα ασφαλείας σας

Με ένα συναγερμό σπιτιού φροντίζετε αποτελεσματικά  τόσο για την ασφάλεια της περιουσίας σας όσο και αυτή της οικογένειάς σας . Στην αγορά διατίθενται πολλά είδη συναγερμών ασφαλείας . Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ ενός απλού συστήματος  ασφαλείας όπως είναι αυτά που ενεργοποιούνται όταν παραβιαστεί η πόρτα εισόδου ή κάποιο παράθυρο ή ενός πιο ενισχυμένου  που να διαθέτει και επιπλέον κάμερες παρακολούθησης και αισθητήρες κίνησης. Οι περισσότεροι συναγερμοί σπιτιών μπορούν να συνδεθούν σε κέντρο λήψης σημάτων . Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που το σύστημα ασφαλείας χτυπήσει , η αστυνομία θα ειδοποιηθεί και θα στείλει περιπολικό στο χώρο σας να δει τί συμβαίνει .

Η σύνδεση στο κέντρο λήψης σημάτων είναι μια καταπληκτική υπηρεσία που μπορεί πραγματικά να ενισχύσει την ασφάλεια στο χώρο σας .Όμως πολύ συχνά προκύπτει το πρόβλημα με τους ψευδοσυναγερμούς . Τα συστήματα ασφαλείας αποτελούνται από αισθητήρες που είναι όργανα ευαίσθητα και υψηλής ευκρίνειας , σχεδιασμένα κατά  τρόπο για να εντοπίζουν κινήσεις και να ειδοποιούν για παραβίαση . Δεν είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τη ταυτότητα προέλευσης του σήματος . Για παράδειγμα αν το σύστημα ασφαλείας είναι ενεργοποιημένο και έχετε ξεχάσει ένα παράθυρο ανοιχτό , με το  πρώτο φύσημα του αέρα εντός του χώρου , ο συναγερμός θα αρχίσει να χτυπά . Το σύστημα δεν μπορεί να ξεχωρίσει ένα διαρρήκτη που προσπαθεί να παραβιάσει το σπίτι σας από ένα  λάθος που κάνατε εσείς. Αν οι αισθητήρες του συναγερμού δεν έχουν καθαριστεί για καιρό , τότε αυτό μπορεί να προκαλέσει αφορμή για ψευδοσυναγερμούς. Ευτυχώς όμως αυτό είναι κάτι που εύκολα μπορεί να λυθεί με την επιμέλειά μας κατά διαστήματα.

Επίσης, κάποιοι συναγερμοί με αισθητήρες κίνησης μπορεί να ενεργοποιηθούν από τη περιφορά του κατοικίδιου σας ελεύθερο μέσα στο σπίτι . Αυτό είναι πρόβλημα , συνεπώς ,ή θα πρέπει να περιορίσετε το ζωάκι σας κάπου που δεν θα κάνει το συναγερμό να χτυπά χωρίς αιτία ή θα πρέπει να το έχετε εκτός σπιτιού. Βέβαια , εάν οπωσδήποτε προτιμάτε το κατοικίδιο σας ελεύθερο μέσα στο σπίτι κοντά σας , υπάρχει η δυνατότητα οι αισθητήρες να ρυθμιστούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε  από ένα συγκεκριμένο ύψος από το πάτωμα και πάνω να πιάνει τη κίνηση ο αισθητήρας. Και πάλι όμως , δεν θα αποφεύγετε τους ψευτοσυναγερμούς. Όταν λοιπόν θέτεται σε λειτουργία το σύστημα ασφαλείας σας , θα πρέπει να έχετε κλείσει πρώτα πόρτες και παράθυρα. Επίσης , να μην κρεμάτε κινητά πράγματα που η κίνησή τους μπορεί να παρεμβάλλει στη δέσμη των αισθητήρων με αποτέλεσμα να τα ενεργοποιεί αναίτια.

Φροντίστε για την ορθή  συντήρηση του συστήματος ασφαλείας σας   Αναθέστε σε ένα τεχνικό ασφαλείας να επιθεωρήσει τη λειτουργία του συναγερμού σας ώστε να διασφαλίσετε ότι αυτός δεν θα χτυπά χωρίς λόγο . Πρέπει επίσης όλοι οι ένοικοι της κατοικίας να γνωρίζουν πώς να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν το συναγερμό σωστά . Έτσι , θα μειωθούν κατά πολύ οι πιθανότητες να χτυπά κατά λάθος ο συναγερμός σας από εσφαλμένους χειρισμούς. Καλό θα ήταν μια φορά το μήνα να πραγματοποιείτε δοκιμές από μόνοι σας στο συναγερμό ασφαλείας για να είστε σίγουροι ότι αυτός δουλεύει σωστά.

Τέλος, να αλλάζετε ανά διαστήματα τους κωδικούς ασφαλείας . Να είστε σίγουροι ότι ολόκληρη η οικογένεια θα είναι ενήμερη για αυτές τις τροποποιήσεις . Σε γενικές γραμμές , οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει με το συναγερμό, να αντιμετωπίζετε αυτό άμεσα για να μην έχετε ψευτοσυναγερμούς. Αν στο σύστημα ασφάλειες έχετε συμπεριλάβει μπουτόν πανικού , φροντίστε αυτοί να είναι τοποθετημένοι σε σημεία που να μην διευκολύνεται η κατά λάθος ενεργοποίησή τους.

Όλες οι ανωτέρω ενέργειες θα σας προφυλάξουν από τους ψευτοσυναγερμούς . Έτσι ώστε να μην έρχεστε αντιμέτωποι με τους γείτονές σας και την αστυνομία. Διώξτε το έγκλημα από τη κατοικία σας τοποθετώντας ένα σύστημα ασφαλείας και συνδέστε το στο κέντρο λήψης σημάτων . Θα έχετε πάντα το κεφάλι σας ήσυχο , όπου και να βρίσκεστε γιατί θα ξέρετε ότι ο χώρος σας παρακολουθείται συνεχώς.

Αφήστε μια απάντηση