Τι πρέπει να αναζητήσουμε σε μια εταιρεία συστημάτων συναγερμού

synagermoi

Ένας απλός καταναλωτής στη σημερινή εποχή , πριν καταλήξει στην επιλογή κάποιου προϊόντος είτε πρόκειται για αγαθό είτε για υπηρεσία , κάνει μια έρευνα αγοράς σε βάθος . Σε αυτό έχει βοηθήσει πολύ το διαδίκτυο που κάνει πολύ εύκολη την αναζήτηση οποιασδήποτε πληροφορίας αλλά επίσης και ο έντονος ανταγωνισμός που υπάρχει σε όλους τους κλάδους του εμπορίου.

Στην πλειονότητα των αναζητήσεων μας ως καταναλωτές, γνωρίζουμε πολύ καλά τι ακριβώς ψάχνουμε. Ξέρουμε πώς να επιλέξουμε ασφάλεια ζωής , μια τηλεόραση τελευταίας τεχνολογίας, ένα καλό εστιατόριο , το υψηλότερο επιτόκιο που δίνει κάποια τράπεζα. Ξέρουμε όμως πώς να επιλέξουμε τη σωστή  εταιρεία με συστήματα συναγερμού  στην οποία θα αναθέσουμε το πιο σημαντικό από όλα τα αγαθά, δηλαδή την προσωπική ασφάλειά μας; Μάλλον όχι. Ή για την ακρίβεια , κάποιοι από εμάς γνωρίζουμε πολύ λίγα για τις εταιρείες αυτές.

Οπότε εδώ εγείρεται ένα σημαντικό ζητούμενο. Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο σύστημα ασφαλείας για την ορθή προστασία του χώρου μας; Ποια είναι η κατάλληλη εταιρεία στην οποία πρέπει να αποταθούμε; Τί πρέπει να ερευνήσουμε γύρω από μια εταιρεία συστημάτων ασφάλειας πριν της αναθέσουμε την εγκατάσταση του συναγερμού μας; Ποιες πρέπει να είναι οι προδιαγραφές μιας αξιόπιστης εταιρείας με συστήματα ασφαλείας ;

Κάνοντας μια γρήγορη έρευνα αγοράς, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες ασφαλείας σε λειτουργία. Μην πανικοβάλλεστε όμως . Εμείς μπορούμε να σας βοηθήσουμε δίνοντάς σας κάποιες χρήσιμες συμβουλές ως προς την ορθή επιλογή της εταιρείας συστημάτων συναγερμού στην οποία θα μπορείτε να απευθυνθείτε.

Το πρώτο που θα πρέπει να ερευνήσουμε είναι αν η εταιρεία έχει τη σχετική άδεια από το κράτος για να παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας και να τοποθετεί συστήματα συναγερμού. Αυτό είναι που καθορίζει την εγκυρότητα και τη νομιμότητα της εν λόγο εταιρείας και κατά πόσο εσείς μπορείτε να την εμπιστευτείτε. Εάν πληρεί αυτή την βασική προϋπόθεση, τότε μπορείτε άφοβα να εξετάσετε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα σε βάθος. Εάν όμως η εταιρεία δεν είναι νόμιμη , τότε μην μπείτε καν στη διαδικασία.

Εφόσον η εταιρεία συστημάτων ασφάλειας  έχει όλες τις σχετικές άδειες λειτουργίας, κάντε ελεύθερα την έρευνά σας γύρω από αυτή. Καλό είναι να πάτε από κοντά να δείτε την εταιρεία. Μην αρκεστείτε μόνο στις φωτογραφίες που θα δείτε.
Οι εγκαταστάσεις τους είναι πράγματι σύγχρονες; Λειτουργεί σε 24ωρη βάση; Το προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευμένο με τα συστήματα ασφαλείας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες; Έχει πολύχρονη παρουσία στον χώρο των συστημάτων ασφαλείας; Πώς αντιμετωπίζουν ένα υποψήφιο πελάτη; Από αυτό και μόνο θα μπορέσετε να μάθετε πολλά για το κατά πόσο σοβαρή εταιρεία είναι.

Τί συστήματα ασφαλείας  διαθέτει ; Ποια είναι η προέλευσή τους; Είναι τελευταίας τεχνολογίας; Είναι πιστοποιημένα τα συστήματα ασφαλείας τους; Οι συναγερμοί τους μπορούν να συνδεθούν σε κέντρο λήψης σημάτων ; Η εταιρεία διαθέτει ποικιλία συστημάτων ασφαλείας για να έχετε δυνατότητα επιλογής; Όλα αυτά θα πρέπει να είναι στη διάθεσή σας όταν τα ζητήσετε. Έχουν δικό τους κέντρο λήψης σημάτων ή συνεργάζονται με κάποιο; Ζητήστε να σας ενημερώσουν λεπτομερώς για το κέντρο λήψης σημάτων με το οποίο συνεργάζονται για να ερευνήσετε και για αυτό.

Οι τεχνικοί εγκαταστάτες της εταιρείας πρέπει να είναι γνώστες του αντικειμένου και με την ανάλογη εμπειρία. Να είναι πτυχιούχοι ηλεκτρονικοί με ειδίκευση στη τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας. Η εγκατάσταση συναγερμών  είναι μια πολύ απαιτητική και υπεύθυνη εργασία που απαιτεί γνώσεις υψηλού επιπέδου. Σιγουρευτείτε ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες της εν λόγω εταιρείας είναι πράγματι εγγυημένες και αξιόπιστες. Μάθετε επίσης εάν οι τεχνικοί εγκαταστάτες ανήκουν στο δυναμικό της εν λόγω εταιρείας ασφαλείας ή εάν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες που δουλεύουν κατόπιν σύμβασης. Αυτό έχει σημασία γιατί με διαφορετική επιμέλεια εργάζεται ο τεχνικός που ανήκει στο προσωπικό της εταιρείας security και αλλιώς σας αντιμετωπίζει ο ελεύθερος επαγγελματίας ο οποίος σας βλέπει αποκλειστικά και μόνο ως άλλη μια εργολαβία. Τέλος, θα μπορούσατε να ζητήσετε ένα πελατολόγιο της εταιρείας για να μάθετε για τη ποιότητα των υπηρεσιών τους από πρώτο χέρι.

Τέλος, μεγάλη σημασία έχει και η αντιμετώπιση των πελατών μετά την τοποθέτηση του συναγερμού. Δεν αρκεί μόνο η γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας που θα σας δωθεί στο τέλος . Η εταιρεία οφείλει να βρίσκεται κοντά στον πελάτη για οτιδήποτε χρειαστεί. Πρέπει να διαθέτει τεχνική υποστήριξη σε 24ωρη βάση και τηλεφωνικό κέντρο. Πρέπει η εταιρεία να υποστηρίζει απόλυτα αυτό που πρεσβεύει και εμπορεύεται, δηλαδή την ασφάλεια σε όλη της την έκταση.

Ελπίζουμε με τις ανωτέρω συμβουλές να σας έχουμε διαφωτίσει επαρκώς ως προς τη σωστή κατεύθυνση στην επιλογή μιας αξιόπιστης και έγκυρης εταιρείας ασφαλείας για το σπίτι σας ή το κατάστημα σας.

Αφήστε μια απάντηση