Φόρτωση ...

Συστήματα ασφαλείας

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Συστηματα Ασφαλειας είναι όλα εκείνα τα ηλεκτρονικά συστήματα που συμβάλλουν στην προστασία ενός χώρου καθώς και στην ασφάλεια των φυσικών προσώπων που υπάρχουν σε αυτόν. Τα συστήματα ασφαλείας μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε 2 μεγάλες κατηγορίες:

 1. Στα συστήματα συναγερμού και
 2. στα συστήματα καταγραφής και παρακολούθησης
   

Πόσο απαραίτητα είναι τα συστήματα ασφαλείας ;

Συστηματα ασφαλειαςΣτην δεκαετία του '90 τα συστήματα ασφαλείας άρχισαν να γίνονται απαραίτητα ακόμα και στις οικίες και τους εργασιακούς χώρους της μεσαίας ή και κατώτερης οικονομικής επιφάνειας. Το πρώτο κύμα μεταναστών από τις βαλκανικές χώρες έφεραν και το πρώτο κύμα της έξαρσης της εγκληματικότητας στην Χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής και πολιτικής κατάστασης της χώρας η εγκληματικότητα έχει λάβει δραματικούς ρυθμούς ανάπτυξης με αποτέλεσμα τα συστήματα ασφαλείας να είναι πλέον απαραίτητο μέτρο ασφάλειας για κάθε σπίτι ή επιχείρηση.

Πόσο κοστίζει ένα σύστημα ασφαλείας

Στην ερώτηση πόσο θα μας κοστίσουν τα συστηματα ασφαλειας που θα χρησιμοποιήσουμε για να είμαστε ασφαλείς δεν μπορούμε να δώσουμε εξαρχής μία συγκεκριμένη απάντηση, γιατί αυτό εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, όπως πχ. το είδος και το μέγεθος του χώρου που θέλουμε να προστατεύσουμε αλλά και τι επίπεδο ασφάλειας επιθυμούμε εμείς να δώσουμε στον χώρο μας πέρα από το βασικό.

Θα φέρουμε ένα σχετικό παράδειγμα για να γίνει περισσότερο αντιληπτό: Με διαφορετικό τρόπο θα σκεφθούμε για την μελέτη των συστημάτων ασφαλείας μίας μικρής αποθήκης χαρτικών 50τμ. και εντελώς διαφορετικά για ένα χρυσοχοείο 50τμ. Είναι προφανές πως ένα χρυσοχοείο μπορεί να γίνει πολύ πιο έυκολα στόχος διαρρηκτών και θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα ασφαλείας από εκείνα μίας μικρής αποθήκης. Καθώς επίσης είναι προφανές πως θα ήταν περιττό να εγκαθιστούσαμε σε μία μικρή αποθήκη συστήματα ασφαλείας επιπέδου ενός χρυσοχοείου.

Λειτουργίες και δυνατότητες στα συστήματα ασφαλείας

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως οι δυνατότητες των σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας είναι απεριόριστες! Τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας διαθέτουν περισσότερες λειτουργίες, καλύτερη τεχνολογία και δεν παραβιάζονται εύκολα συγκριτικά με τα συστήματα της περασμένης γενιάς. Παράλληλα το κόστος τους συγκριτικά με περασμένες δεκαετίες έχει μειωθεί αρκετά.

 • Συναγερμοί: Οι συναγερμοί είναι από τα πιο διαδεδομένα συστηματα ασφαλειας λόγω της αποτελεσματικότητάς τους. Στόχος των συναγερμών είναι να ασφαλίζουν εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους με ειδικές σκευές ανίχνευσης και όταν αντιληφθούν κάποια κίνηση ή προσπάθεια διάρρηξης ενεργοποιούν τις σειρήνες.
  Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού - Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα της υπηρεσίας παρακολούθησης των ειδοποιήσεων από το Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού. Το Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού είναι ένας σταθμός παρακολούθησης που λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως και ελέγχει τα συνδεμένα σε αυτόν συστήματα συναγερμού. Όταν για κάποιο λόγο ενεργοποιείται ο συναγερμός του σπιτιού, δέχεται το σήμα και ειδοποιεί τους ιδιοκτήτες, την αστυνομία και όποιο άλλο φυσικό πρόσωπο ή υπηρεσία επιθυμεί ο πελάτης.
  Ειδοποίηση συναγερμού με SMS (GSM) - Η συσκευή GSM είναι μία συσκευή η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιονδήποτε συναγερμό. Περιέχει μία κάρτα κινητής τηλεφωνίας SIM και σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί ο συναγερμός για οποιονδήποτε λόγο, αποστέλλεται ειδικό σήμα στο
  Κέντρο Λήψης Σημάτων ή και στο-α κινητό-α που έχουμε επιλέξει ένα γραπτό SMS με την συγκεκριμένη ειδοποίηση. Οι συσκευές GSM τοποθετούνται συνήθως σε εγκαταστάσεις συναγερμών όπου δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή ώστε να ειδοποιείται το Κέντρο Λήψης Σημάτων ή στην περίπτωση που θέλουμε να εξασφαλίσουμε πως σε περίπτωση που κοπεί η τηλεφωνική σύνδεση θα αποσταλεί μήνυμα οπωσδήποτε στο Κέντρο Λήψης Σημάτων.
   
 • Συστήματα παρακολούθησης και καταγραφής εικόνας - Στα συστήματα παρακολούθησης και καταγραφής εικόνας συγκαταλέγονται οι κάμερες ασφαλείας (παρακολούθησης) με την χρήση των οποίων υπάρχει η δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης ενός χώρου πχ. από μία οθόνη υπολογιστή ή ακόμα και από το κινητό μας τηλέφωνο. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα της καταγραφής και εγγραφής σε video ώστε να μπορούν να ανακτηθούν πληροφορίες ανά πάσα στιγμή.
   

Συστήματα ασφαλείας και ανθρώπινη ασφάλεια

Είναι προφανές πώς πάνω από τις οικίες, τα καταστήματα και γενικότερα τα περιουσιακά στοιχεία προέχει η ανθρώπινη ασφάλεια. Ας δούμε αναλυτικότερα πώς συμβάλουν τα συστήματα ασφαλείας στην προστασία και ασφάλεια των φυσικών προσώπων:

 • Τα συστήματα ασφαλείας μπορούν να είναι ενεργοποιημένα ακόμα και όταν είμαστε μέσα στον χώρο μας και κινούμαστε σε αυτόν. Μπορούμε να απενεργοποιούμε τους αισθητήρες κίνησης και να μένουν ενεργοποιημένες οι μαγνητικές επαφές σε πόρτες και παράθυρα. Με αυτόν τον τρόπο ακόμα και όταν είμαστε μέσα στο σπίτι και κάποιος προσπαθήσει να παραβιάσει τον χώρο μας θα ενεργοποιηθεί ο συναγερμός.
   
 • Μπουτόν πανικού - το μπουτόν (κουμπί) πανικού είναι μια λειτουργία που υπάρχει στο πληκτρολόγιο του συναγερμού και το χρησιμοποιούμε σε περίπτωση που νιώσουμε ότι απειλούμαστε μέσα στο χώρο μας από κάποιον που προσπαθεί να τον παραβιάσει ή γενικά όταν νιώσουμε ότι κινδυνεύουμε. Πατώντας το μπουτόν πανικού ενεργοποιείται ο συναγερμός και ταυτόχρονα ειδοποιούνται και οι αρμόδιες αρχές.
   
 • Προσωπικός κωδικός απειλής - Προσωπικός κωδικός απειλής είναι ο μυστικός κωδικός που χρησιμοποιούμε σε περίπτωση που ερχόμενοι στον χώρο μας, μας ακινητοποιήσουν στη είσοδο και μας αναγκάσουν με την απειλή να περάσουμε μέσα και να αφοπλίσουμε το συναγερμό. Τότε εμείς έχουμε τον προσωπικό κωδικό απειλής και τον πληκτρολογούμε. Αφοπλίζεται το σύστημα ασφαλείας αλλά ταυτόχρονα ειδοποιούνται το Κέντρο λήψης σημάτων και οι αρμόδιες αρχές ότι απειλούμαστε.
   
 • Μπουτόν ιατρικής βοήθειας - Το μπουτόν (κουμπί) ιατρικής βοήθειας υπάρχει στο πληκτρολόγιο των συστημάτων ασφαλείας και το ενεργοποιούμε σε περίπτωση που χρειαστούμε ιατρική βοήθεια. Όταν πατήσουμε το κουμπί αμέσως ειδοποιείται το κέντρο λήψεως σημάτων συναγερμού και το κέντρο ειδοποιεί το ασθενοφόρο η όποια άλλη υπηρεσία ή πρόσωπο επιθυμεί ο πελάτης.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία για τα συστήματα ασφαλείας επικοινωνήστε μαζί μας στο 211-7904007

Δείτε ακόμα: