Κάμερες ασφαλείας για το σπίτι

Οι σύγχρονες  κάμερες ασφαλείας  έχουν μεγάλη απήχηση στην εποχή μας ,τόσο σε επαγγελματικούς χώρους όσο και σε κατοικίες. Εδώ θα εξετάσουμε τη χρησιμότητά τους σε σπίτια . Σκοπός ύπαρξης των συστημάτων παρακολούθησης είναι να διαφυλάξουν την ασφάλεια των ενοίκων και των υπαρχόντων τους. Ωστόσο, όπως θα δείτε και παρακάτω ,δεν τοποθετούνται μόνο για την αποτροπή εγκληματικών ενεργειών αποκλειστικά .

Η πιο διαδεδομένη χρήση των καμερών παρακολούθησης είναι για την διαφύλαξη κατοικιών μετά των περιεχομένων τους , έμψυχων και άψυχων. Μπορούν πραγματικά να φανούν  πολύ χρήσιμες. Παραθέτουμε ένα απλό παράδειγμα : κάποιος κακότροπος γείτονας προκαλεί  ζημιά σε σταθμευμένο όχημα ή στον κήπο κάποιου ο οποίος έχει ήδη προνοήσει στη τοποθέτηση καμερών παρακολουθήσεις. Η πράξη αυτού του βανδαλισμού, και οποιουδήποτε άλλου στο μέλλον , καταγράφεται , και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο αν χρειαστεί να βρείτε το δίκιο σας δικαστικά.

Επίσης, η χρήση κρυφών καμερών είναι εξαιρετικά διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια λόγω της αποτελεσματικότητας τους στην αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών που διαπράττονται συνήθως από τις νταντάδες παιδιών . Με τη συνδρομή τους οι γονείς μπορούν να επιβλέπουν τα παιδιά τους  κάθε στιγμή καθώς επίσης και να παρακολουθούν τυχόν άλλους εργαζόμενους του σπιτιού προς αποτροπή κλοπών , παραμέληση των καθηκόντων τους αλλά και ανάρμοστη συμπεριφορά .

Καθώς οι νέες τεχνολογίες ολοένα αναβαθμίζονται σε καθημερινή σχεδόν βάση , όλα αυτά τα συστήματα ασφαλείας έχουν γίνει εύκολα προσβάσιμα σε όλους τους καταναλωτές . Αυτό οφείλεται στο χαμηλό τους κόστος και στο ότι είναι άμεσα διαθέσιμα και πάντα σε απόθεμα . Χάρη στη συνεχή πρόοδο της τεχνολογίας, οι τιμές στις οποίες πωλούνται οι κάμερες ασφαλείας ολοένα και πέφτουν.Έτσι κάθε σπίτι μπορεί να αποκτήσει αυτό το μέσο προστασίας.

Υπάρχουν διαφόρων ειδών κάμερες διαθέσιμες αυτή τη στιγμή στο εμπόριο , και ανάλογες της χρήσης για την οποία προορίζονται . Μπορείτε να διαλέξετε μεταξύ τύπου dome, κρυφών, καμερών ανίχνευσης καπνού και  “έξυπνων”. Αυτές λέγονται έτσι γιατί είναι εφοδιασμένες με ανιχνευτές κίνησης.

Κάποιες κρυφές είναι τόσο μικρές που μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα και μέσα σε ρολόγια τοίχου , ηχεία στερεοφωνικού και ανιχνευτές καπνού. Στη συνέχεια συνδέονται σε οθόνη μέσω ασύρματης τεχνολογίας . Εικόνες μπορείτε να λαμβάνετε στο κινητό σας τηλέφωνο αλλά και στον υπολογιστή σας. Με την ραγδαία και ολοένα αυξανόμενη εξέλιξη της τεχνολογίας , όλα αυτά τα εξαρτήματα παρακολούθησης και ασφάλειας έχουν γίνει αρκετά προσιτά στους περισσότερους ανθρώπους. Οι τιμές τους έχουν πτωτική τάση σε συνεχόμενη βάση.

Η αγορά ενός καταγραφικού ή ενός συστήματος παρακολούθησης μέσω κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης  μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη αποστολή εάν αναλογιστείτε τη πληθώρα επιλογών που υπάρχει σήμερα στο εμπόριο. Η επιλογή που θα κάνετε θα πρέπει να περιλαμβάνει χρονοδιακόπτες για τους προβολείς καθώς και ανιχνευτές κίνησης που θα δείχνουν στην ασύρματη κάμερα. Επίσης , απαραιτήτως θα πρέπει να υπάρχουν ενσωματωμένες οδηγίες χρήσης όποιο σύστημα ασφαλείας και να επιλέξετε. Τέλος, εκτός από κάμερα ασφαλείας και καταγραφικό , μπορεί να χρειαστείτε και άλλα εξαρτήματα για να έχετε ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης.

Οι περισσότερες κάμερες κλειστού κυκλώματος CCTV, διαθέτουν υψηλή ευκρίνεια και είναι υψίστης ποιότητας παράγοντας και τις αντίστοιχες εικόνες. Η ποιότητα που θα έχει η εικόνα θα  είναι και ανάλογης της αυτής που θα έχει η κάμερα. Παρομοίως  διαμορφώνονται και οι τιμές τους. Πάντως σε σχέση με τα κόστη πριν από μια πενταετία , οι τιμές στα συστήματα παρακολούθησης σήμερα έχουν πέσει στο μισό.

Πρέπει να συνυπολογίσετε και το κόστος της συντήρησης των συστημάτων αυτών πέρα από το κόστος της αρχικής τους εγκατάστασης. Κάποια συστήματα παρακολούθησης είναι πολύ εύκολα στη τοποθέτηση , μπορούν να μεταφερθούν χωρίς κόπο σε άλλο χώρο ή σημείο, είναι συνήθως πολύ μικρά σε μέγεθος και δεν είναι ορατά . Ορισμένα άλλα όμως απαιτούν τη συνδρομή επαγγελματιών για να τοποθετηθούν κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να κάνουν.

Σαν τελικό συμπέρασμα , ένα σύστημα καμερών ασφαλείας μπορούν να αποδειχθούν πολύ αποτελεσματικές και πραγματικά αξίζουν τα χρήματα που θα δώσετε.

 

Αφήστε μια απάντηση