Επιλέγοντας κέντρο λήψης σημάτων συναγερμού

Αν δεν αισθάνεστε πλέον ασφαλής στη γειτονιά σας , καλό θα ήταν να εγκαταστήσετε ένα συναγερμό σπιτιού στη κατοικία σας. Υπάρχουν σε μεγάλη διαθεσιμότητα στο εμπόριο συστήματα ασφαλείας σε διαφορετικούς τύπους οι οποίοι σας δίνουν τη δυνατότητα της σύνδεσής τους σε κέντρα λήψης σημάτων αν το επιθυμείτε. Αν έχετε πάρει την απόφαση σας να τοποθετήσετε συναγερμό ασφαλείας , τότε θα πρέπει να κάνετε μια έρευνα αγοράς , να δείτε τα συστήματα ασφαλείας που πωλούνται αυτή τη στιγμή ώστε να κάνετε τις απαραίτητες συγκρίσεις.

Πέρα από τη πληθώρα των συστημάτων ασφαλείας που διατίθενται στην αγορά , θα πρέπει να βρείτε και ένα  κέντρο λήψης σημάτων  που θα συνδέσετέ το συναγερμό σας, σήμερα τα κέντρα παρακολούθησης συναγερμών σας παράσχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Αυτές φυσικά διαφέρουν ανά εκάστοτε εταιρεία και παρέχονται σε τιμές  που ορίζει το κάθε κέντρο ασφαλείας. Οι παροχές των εταιρειών αυτών συνήθως χρεώνονται με τη μορφή ετήσιας συνδρομής

Η παρακολούθηση του συστήματος ασφαλείας από το κέντρο είναι συνεχόμενη  γίνετε σε καθημερινή βάση αδιάκοπα , 24 ώρες την ημέρα. Κάθε κέντρο παρέχει τις δικές του υπηρεσίες σε ανάλογα κόστη τα οποία αυξάνονται όσο αυτές γίνονται πιο απαιτητικές και εξειδικευμένες. Η συνδρομή του μπορεί πραγματικά να σας ανακουφίσει από το πιεστικό άγχος του φόβου και της ανασφάλειας. Ειδικά αν έχετε πέσει θύμα διάρρηξης στο παρελθόν.

Αν ωστόσο είστε από τους ανθρώπους που δεν επιθυμούν τη συνδρομή ενός κέντρου λήψης σημάτων επειδή φέρει επιπρόσθετη επιβάρυνση στον οικογενειακό σας κορβανά , τότε κανένα πρόβλημα . Ο συναγερμός του σπιτιού σας και πάλι θα σας προστατεύει αποτελεσματικά. Ο εξοπλισμός του παραμένει ο ίδιος όπως επίσης και ο τρόπος λειτουργίας του. Όταν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο και κάποιος απέξω θελήσει να παραβιάσει το σπίτι σας , τότε ηχεί η σειρήνα του συναγερμού. Το ίδιο συμβαίνει και όταν κάποιος εντός του χώρου πάει να ανοίξει κάποιο παράθυρο ή πόρτα χωρίς να απενεργοποιήσει πρώτα το σύστημα ασφαλείας.

Ας δούμε τώρα από τι αποτελούνται τα  συστήματα ασφαλείας . Αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες του χώρου σας και από αυτό που εσείς θέλετε για την θωράκισή σας. Σίγουρα θα χρειαστείτε μια κεντρική μονάδα με μια τηλεφωνική σύνδεση , μπαταρίες αν πρόκειται για ασύρματο συναγερμό ασφαλείας διαφορετικά αν πρόκειται για καλωδιακό , θα πρέπει πρώτα να έχετε φροντίσει για τη καλωδίωση του χώρου. Σε πολλές περιπτώσεις παρέχονται και τηλεχειριστήρια για να δίνεται εντολές στο συναγερμό σας από μακριά για δική σας διευκόλυνση.

Στη συνέχεια , θα χρειαστείτε αισθητήρες κίνησης . Ο ρόλος αυτών είναι να κάνουν τη σειρήνα να χτυπά αν εντοπίσουν παράνομη κίνηση εντός του χώρου που φυλάσσουν. Για τη παγίδευση των πορτών και παραθύρων της κατοικίας , χρησιμοποιούνται μαγνητικές επαφές που τοποθετούνται πάνω στα πλαίσιά τους .

Αυτά ενεργοποιούνται όταν οι πόρτες και τα παράθυρα ανοίγουν . Αυτό συμβαίνει γιατί με το άνοιγμα τους παρεμβάλλουν στο πεδίο που καλύπτουν οι αισθητήρες και αυτό το διαβάζει ως διάρρηξη το σύστημα ασφαλείας και ξεκινά να χτυπά.

Πολλοί συναγερμοί ασφαλείας που πωλούνται στο εμπόριο σας δίνουν τη δυνατότητα να τους εγκαταστήσετε εσείς οι ίδιοι . Αυτό βέβαια είναι ριψοκίνδυνο και δεν σας το συνιστούμε. Είναι πολύ καλύτερο να προμηθευτείτε το συναγερμό σπιτιού σας από εταιρεία του χώρου η οποία αναλαμβάνει την επαγγελματική του τοποθέτηση χωρίς επιπλέον χρέωση.

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι συναγερμοί ασφαλείας αξίζουν το βάρος τους σε χρυσό. Μας προστατεύουν αποτελεσματικά εμάς τους ίδιους και τις περιουσίες μας. Αν είστε τύπος που ταξιδεύει συχνά , τότε χρειάζεστε τις υπηρεσίες ενός κέντρου λήψης σημάτων. Αν όμως βρίσκεστε συχνότερα στο σπίτι , τότε δεν χρειάζεστε τόσο την επιτήρηση ενός κέντρου. Πριν ξεκινήστε την αγορά του συστήματος ασφαλείας σας , κάντε μια έρευνα αγοράς και επιλέξτε αυτό που είναι καλύτερο για τις δικές σας ανάγκες.

Αφήστε μια απάντηση