Συστήματα ασφαλείας για το σπίτι

Η προστασία της οικογένειάς σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους, ανεξάρτητα από το εάν βρίσκεστε συχνά σε εργασία ή εργάζεστε από το σπίτι. Το σύστημα ασφάλειας που θα αποφασίσετε να εγκαταστήσετε στο σπίτι σας είναι μια πολύτιμη προσθήκη και σίγουρα θα προσθέσει ένα αίσθημα προφύλαξης και χαλάρωσης που είναι πολύ σημαντικό για την ηρεμία σας. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι όταν ένα σπίτι έχει εγκατεστημένο ένα σύστημα συναγερμού, είναι λιγότερο πιθανό να στοχευθεί από διαρρήκτες.

Προκειμένου να δώσουμε σε αυτήν την επένδυση την καλύτερη αξία υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε και να προσέξουμε. Από το σχεδιασμό και το μέγεθος του συστήματος έως τη διαδικασία εγκατάστασης, απαιτείται κάποιος σχεδιασμός και προοπτική. Το πρώτο που πρέπει να προσέξετε είναι το μέγεθος του σπιτιού σας γιατί είναι ένας καλός δείκτης για το μέγεθος του συστήματος συναγερμού που πραγματικά χρειάζεστε. Εστιάστε που ακριβώς χρειάζεστε προστασία και επικεντρώστε εκεί την προσοχή σας. Όλα τα συστήματα ασφαλείας στο σπίτι λειτουργούν με την ίδια βασική αρχή της εξασφάλισης σημείων εισόδου, όπως πόρτες και παράθυρα, καθώς και στον εσωτερικό χώρο που περιέχει πολύτιμα αντικείμενα όπως έργα τέχνης, υπολογιστές, χρήματα και άλλα. Ανεξάρτητα από το μέγεθος του σπιτιού σας, ή τον αριθμό των θυρών και των παραθύρων ή των εσωτερικών δωματίων που ένας ιδιοκτήτης σπιτιού αποφασίζει να προστατεύσει, η μόνη πραγματική διαφορά είναι ο αριθμός των εξαρτημάτων ασφαλείας που αναπτύσσονται σε ολόκληρο το σπίτι και παρακολουθούνται από τον πίνακα ελέγχου.

Ένα απλό σύστημα ασφαλείας στο σπίτι περιλαμβάνει:

• Ένας πίνακας ελέγχου, ο οποίος είναι ο κύριος ελεγκτής του συστήματος ασφαλείας ενός σπιτιού

• Αισθητήρες πόρτας και παραθύρων

• Αισθητήρες κίνησης, εσωτερικά και εξωτερικά

• Σειρήνα

• Αυτοκόλλητα σε πόρτες και παράθυρα

Οι συναγερμοί στο σπίτι λειτουργούν απλά με σκοπό την ασφάλεια των σημείων εισόδου με αισθητήρες που επικοινωνούν με έναν πίνακα ελέγχου ή ένα κέντρο εντολών εγκατεστημένο σε μια σωστή τοποθεσία κάπου μέσα στο σπίτι.

Πίνακας Ελέγχου: Ο πίνακας ελέγχου οπλίζει και αφοπλίζει τα συστήματα ασφαλείας του σπιτιού, επικοινωνεί με κάθε εγκατεστημένο στοιχείο στο σπίτι, ενώ ενεργοποιεί τον ήχο του συναγερμού όταν παραβιαστεί μια ζώνη ασφαλείας και επικοινωνεί με το Κέντρο Λήψης Σημάτων που έχετε συνδεθεί και παρακολουθεί τον συναγερμό σας. Συνήθως διαθέτουν έναν εύκολο προγραμματισμό, όπου εισάγονται κωδικοί πρόσβασης για να οπλίζουν και να αφοπλίζουν το συναγερμό, μπορούν να λειτουργούν με φωνητικές εντολές και μπορούν να προγραμματιστούν για να λειτουργούν με ασύρματα τηλεχειριστήρια.

Αισθητήρες πόρτας και παραθύρου : Οι αισθητήρες αποτελούνται από δύο μέρη εγκατεστημένα το ένα δίπλα στο άλλο. Το ένα μέρος της συσκευής είναι εγκατεστημένο στην πόρτα ή το παράθυρο και το άλλο στο πλαίσιο της πόρτας ή στο περβάζι του παραθύρου. Όταν μια πόρτα ή ένα παράθυρο είναι κλειστό, τα δύο μέρη του αισθητήρα ενώνονται, δημιουργώντας ένα κύκλωμα ασφαλείας. Όταν το σύστημα ασφαλείας είναι οπλισμένο στον πίνακα ελέγχου, αυτοί οι αισθητήρες επικοινωνούν μαζί του αναφέροντας ότι το σημείο εισόδου είναι ασφαλές. Εάν ξαφνικά ανοίξει μια ελεγχόμενη πόρτα ή παράθυρο, το κύκλωμα ασφαλείας θα ανοίξει και ο πίνακας ελέγχου το ερμηνεύει ως παραβίαση μιας ασφαλούς ζώνης. Ακούγεται ένας χαρακτηριστικός δυνατός ήχος και στις περισσότερες περιπτώσεις το κέντρο λήψης σημάτων ειδοποιείται αυτόματα.

Αισθητήρες κίνησης: Οι αισθητήρες, όταν είναι οπλισμένοι, προστατεύουν έναν δεδομένο χώρο δημιουργώντας μια αόρατη ζώνη που δεν μπορεί να παραβιαστεί χωρίς να ακουστεί συναγερμός, δηλαδή και πάλι ένας δυνατός ήχος που μας ενημερώνει ότι έχει γίνει παραβίαση.

Σειρήνα: Αμέσως μόλις συμβεί κάποια παραβίαση στους χώρους του σπιτιού μας, ενεργοποιείται η σειρήνα που παράγει έναν οξύ διαπεραστικό ήχο που πρώτον, προειδοποιεί τους ανθρώπους μέσα στο σπίτι ότι προέκυψε πρόβλημα, αλλά και τους γείτονες ότι κάτι συμβαίνει. Αλλά το πιο σημαντικό τρέπει σε φυγή τον επίδοξο διαρρήκτη γιατί έγινε πλέον αντιληπτός.

Αυτοκόλλητα: Παίζουν σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια του σπιτιού. Όταν τοποθετείτε ένα αυτοκόλλητο μιας εταιρείας ασφαλείας σε ένα μπροστινό παράθυρο και τοποθετείτε την πινακίδα τους στην μπροστινή σας πόρτα, αυτόματα λέτε στους διαρρήκτες ότι το σπίτι σας προστατεύεται επαγγελματικά από μια απόπειρα διάρρηξης.

Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για απλά πράγματα που μπορούν να μας σώσουν και να μας αποτρέψουν να βιώσουμε δύσκολες καταστάσεις που θα μας στοιχίσουν υλικά αλλά και ψυχολογικά. Αφού έχουμε πάρει την απόφαση να προφυλάξουμε τον χώρο μας και τους ανθρώπους μας από καθετί απρόοπτο με ένα συναγερμό για σπίτι.

Στο κατάστημα μας www.synagermoi-spition.gr  , έμπειροι επαγγελματίες συναγερμών με άδεια χρήσης από το κράτος και παρουσία στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας από το 1998 θα σας βοηθήσουν στο σχεδιασμό, την εγκατάσταση και την παρακολούθηση του συστήματος που θέλετε να τοποθετήσετε. Οι Τεχνικοί μας εγκαθιστούν καθημερινά πολλούς συναγερμούς σε σπίτια και επιχειρήσεις σε όλη την περιοχή της Αττικής. Σας προσφέρει μια πληθώρα λύσεων που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σας και στον τρόπο ζωή σας. Επιπλέον, οι λύσεις ασφαλείας του καταστήματος σας προσφέρουν με ένα χαμηλό κόστος 24ωρη παρακολούθηση του συστήματος συναγερμού σας από ένα κέντρο λήψης σημάτων για άμεση και απόλυτη ασφάλεια.

Καλέστε σήμερα την εταιρεία στο τηλέφωνο 211-7904007. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να φέρει το αύριο και ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να αντικατασταθούν.

Αφήστε μια απάντηση