Πώς να συντηρήσετε σωστά το σύστημα συναγερμού του σπιτιού σας

Η εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού στο σπίτι μας ή την επιχείρησή μας σήμερα, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατεύσουμε την οικογένεια και τα υπάρχοντά μας. Ένας συναγερμός έχει ως κύριο στόχο να μας προστατεύσει από τυχόν διαρρήξεις ή άλλους κινδύνους. Οι σύγχρονες τεχνολογικά συσκευές μπορούν να μας προσφέρουν το υψηλότερο επίπεδο προστασίας στο χώρο μας. Η τοποθέτηση ενός συναγερμού είναι το πρώτο βήμα για την προστασία του σπιτιού σας από πιθανή κλοπή. Η τακτική συντήρηση του συναγερμού σας, θα σας διασφαλίσει ότι θα λειτουργεί σωστά και όταν τον χρειαστείτε θα εκπληρώσει την αποστολή του. Τα ηλεκτρονικά προϊόντα, τα συστήματα και οι συσκευές μπορούν να λειτουργήσουν με επιτυχία μόνο εάν τα μέρη και τα εξαρτήματά τους παραμένουν σε καλή κατάσταση λειτουργίας. Είτε πρόκειται για την τηλεόρασή σας, είτε για το αυτοκίνητό σας, χωρίς τακτική συντήρηση μπορεί να παρουσιαστούν βλάβες με το πέρασμα του χρόνου, που θα τα εμποδίσουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Τα συστήματα ασφαλείας δεν αποτελούν εξαίρεση και σε περίπτωση που δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν όπως αναμένεται, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως θα εκτεθείτε σε κινδύνους.

Το σύστημα ασφαλείας που έχετε χρειάζεται τακτική συντήρηση για να μπορεί να έχει την απόδοση που πρέπει. Αυτό περιλαμβάνει την επιθεώρηση των εξαρτημάτων του, την αλλαγή των μπαταριών όταν χρειάζεται και τη διασφάλιση ότι όλα τα επιμέρους εξαρτήματα επικοινωνούν αποτελεσματικά μεταξύ τους. Μην παραλείψετε να συνδέσετε τον συναγερμό σας με ένα Κέντρο λήψης σημάτων. Το κέντρο παρακολούθησης θα είναι δίπλα σας όλο το 24ωρο, κάθε ημέρα του χρόνου και θα σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε την σωστή απόδοση του συστήματος σας.

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες απλές συμβουλές για να είστε σίγουροι πως όλα δουλεύουν σωστά στο σύστημα συναγερμού σας.

• Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε στο σύστημα συναγερμού του σπιτιού σας είναι να το διατηρείτε ενημερωμένο. Η τεχνολογία αλλάζει και τα συστήματα ασφαλείας δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτό. Έχοντας το σύστημά σας ενημερωμένο, είστε σίγουροι ότι θα είναι σε θέση να σας παρέχει την καλύτερη δυνατή προστασία.

• Ελέγξτε τις παγίδες σε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα. Ελέγξτε τις πόρτες και τα παράθυρα για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που θα διευκολύνει την είσοδο ενός διαρρήκτη. Ελέγξτε επίσης τους αισθητήρες – ραντάρ σε κάθε δωμάτιο σαλόνι αποθηκευτικό χώρο. Η αυτοκόλλητη ταινία που τα συγκρατεί να είναι στη θέση τους μπορεί να έχει αλλοιωθεί με το καιρό και οι αισθητήρες να χρειάζονται ξανά στερέωση. Οι ασύρματοι αισθητήρες λειτουργούν με μπαταρίες, ελέγξτε εάν οι μπαταρίες εξακολουθούν να λειτουργούν ή απαιτούν αλλαγή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

• Καθαρίστε τακτικά τους ανιχνευτές κίνησης. Αυτό μπορεί να βοηθήσει πολύ στη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας. Τα ραντάρ ειδικότερα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά από την σκόνη, ώστε να μπορούν να ανιχνεύουν κίνηση.

• Ο πίνακας ελέγχου είναι το πιο σημαντικό εξάρτημα ολόκληρου του συστήματος ασφαλείας σας. Το σήμα κάθε αισθητήρα, κάθε παγίδας, της σειρήνας, περνά μέσα από αυτόν. Ο πίνακας μπορεί να ερμηνεύει όλα τα σήματα που δέχεται ώστε να γνωρίζει πότε πρέπει να ενεργοποιηθεί ο συναγερμός. Οι πίνακες διαθέτουν ακόμη μια λειτουργία “δοκιμής” που σας δίνει την δυνατότητα να τεστάρετε το σύστημα για να δείτε αν όλα λειτουργούν σωστά. Εάν το σύστημα ασφαλείας σας είναι συνδεδεμένο σε ένα κέντρο λήψης σημάτων, ειδοποιήστε το κέντρο πριν εκτελέσετε τη δοκιμαστική λειτουργία, για να μην θεωρηθεί ως περίπτωση κινδύνου. Επιθεωρήστε επίσης τα καλώδια του συναγερμού για τυχόν σημάδια ζημιάς ή αλλοίωσης. Ειδοποιήστε αμέσως τον τεχνικό συναγερμών που σας έκανε την εγκατάσταση του συναγερμού σας, εάν κάποιο εξάρτημα δεν λειτουργεί σωστά ή παρουσιάζει φθορές.

Η σωστή συντήρηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να λειτουργεί σωστά το σύστημά σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενώ θα συνεχίσει να λειτουργεί σωστά και για τα επόμενα χρόνια. Ακόμα κι αν ακολουθείτε πιστά όλες τις οδηγίες συντήρησης, τίποτα δεν είναι πιο ασφαλές από μια επαγγελματική υπηρεσία που θα κάνει όποτε χρειαστεί την συντήρηση. Ένας εκπαιδευμένος τεχνικός θα επιθεωρήσει την καλωδίωση και θα εκτελέσει πιο ενδελεχείς διαγνωστικούς ελέγχους στο σύστημά σας. Ο τεχνικός της εταιρείας συστημάτων ασφαλείας μπορεί επίσης να επιδιορθώσει μικρά προβλήματα που θα εντοπίσει κατά τη διάρκεια του ελέγχου συντήρησης.

Η εταιρεία συστημάτων συναγερμού για σπίτια www.synagermoi-spition.gr σας προτείνει να κάνετε επαγγελματικό σέρβις κάθε (3) χρόνια για να είστε βέβαιοι ότι όλα λειτουργούν σωστά και ο συναγερμός σας είναι σε θέση να σας προστατέψει απέναντι σε οποιοδήποτε κίνδυνο.