Τι είναι ένα σύστημα συναγερμού και πώς λειτουργεί

Η προστασία του σπιτιού και της επιχείρησής σας, αλλά και η οικογενειακή σας ηρεμία είναι οι πρωταρχικοί σκοποί των συστημάτων ασφάλειας. Οι συναγερμοί Θα προστατέψουν την περιουσία σας, και τους ανθρώπους σας από τον κίνδυνο μιας διάρρηξης, πυρκαγιάς ή ενός έκτακτου ιατρικού συμβάν, αλλά και από πολλούς απρόβλεπτους παράγοντες που πιθανόν σας απειλήσουν. Τα συστήματα συναγερμών στις ημέρες μας δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ο ιδανικός τρόπος για να έχουμε ασφάλεια στο χώρο μας.

Σύμφωνα με έρευνες οι διαρρήξεις σε σπίτια τείνουν να έχουν συνεχώς αυξητική τάση και όλοι μας θα πρέπει να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας όπως έχει δήλωσή και η Αστυνομία προστατεύστε το σπίτι σας από κλοπές. Παρόλα αυτά το φυσικό ένστικτο της αυτοπροστασίας, μας προτρέπει να προστατεύουμε αυτό που αγαπάμε, ανεξάρτητα από το τι λένε οι έρευνες. Όλα τα συστήματα συναγερμού λειτουργούν με την ίδια λογική και την ίδια φιλοσοφία. Σκοπός τους είναι να μας παρέχουν προστασία ανεξάρτητα πάντα από το μέγεθος του σπιτιού ή του επαγγελματικού μας χώρου που θέλουμε να ασφαλίσουμε.

Τα βασικά εξαρτήματα σε ένα σύστημα ασφαλείας είναι ίδια ενώ από κει και πέρα αλλάζει ο αριθμός των εξαρτημάτων που θα χρησιμοποιηθούν στο κάθε σπίτι. Η κεντρική μονάδα, το πληκτρολόγιο, η εξωτερική σειρήνα αλλά και η εσωτερική σειρήνα και οι μπαταρίες τους, είναι τα εξαρτήματα που θα μπουν ανεξάρτητα αν είναι μεγάλος ή μικρός ο χώρος που θέλετε να ασφαλίσετε.

Τώρα ανάλογα με τα ανοίγματα που έχετε – και τι εννοώ – τα παράθυρα, οι πόρτες, αλλά και οι γκαραζόπορτες που υπάρχουν, τότε θα προσθέσουμε τις ανάλογες παγίδες, ενώ στους εσωτερικούς χώρους τοποθετούμε και ραντάρ ανίχνευσης κίνησης. Ενώ ο κάθε πελάτης θα αποφασίζει την μάρκα συναγερμού που θα τοποθετήσει στο σπίτι του, ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του σπιτιού του. Μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη των συστημάτων ασφαλείας είναι πολύ μεγάλη και μπορούμε να έχουμε έναν εξελιγμένο συναγερμό που να μας δίνει πολλές δυνατότητες εφαρμογών μέσα από το κινητό μας ή τον υπολογιστή μας άλλα και χειροκίνητα. Όλα πλέον είναι πολύ εύκολα για να είναι ασφαλής το σπίτι μας η ο επαγγελματικός μας χώρος είτε είμαστε στο σπίτι μας, είτε είμαστε μακριά από αυτό. Μην παραλείψετε να συνδέσετε τον συναγερμό σας με το Κέντρο λήψης σημάτων, αν θέλετε να έχετε όλο το 24ωρο και τις 365 ημέρες του χρόνου ανθρώπους έμπειρους στο πλευρό σας, που θα αναγνωρίσουν αμέσως τον κίνδυνο που σας απειλεί. Αφού σταλεί το σήμα κινδύνου τότε από το κέντρο θα στείλουν χωρίς καθυστερήσεις τις αρμόδιες αρχές στο σημείο που έχει συμβεί η απόπειρα διάρρηξης ή η πυρκαγιά αλλά και σε περίπτωση ιατρικής βοήθειας.

Βέβαια επειδή κανείς μας δεν είναι γνώστης των συναγερμών, καλό θα είναι μετά από μια έρευνα να καλέσουμε στο σπίτι μας ή στο κατάστημά μας δύο με τρεις εταιρείες να δούνε τους χώρους μας και αφού κάνουν τη σχετική μελέτη, να μας δώσουν την προσφορά τους. Επιλέξτε μια αξιόπιστη εταιρεία συναγερμών της εταιρείας που θα συνεργαστείτε είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια και καλά θα είναι να είστε προσεκτικοί.