Νιώστε ασφαλείς με ένα Σύστημα Συναγερμού

Ο χώρος που κατοικούμε , το σπίτι μας , είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά που διαθέτουμε.   Είναι το μέρος στο οποίο έχουμε συγκεντρώσει όλα μας τα υπάρχοντα και ότι άλλο έχει σημασία για εμάς. Διάφορα πράγματα όπως πίνακες ζωγραφικής , οικογενειακά κειμήλια, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές , διάφορα αντικείμενα που έχουν συναισθηματική αξία και άλλα που έχουν αποκτηθεί με κόπους και αγώνες. Η διαφύλαξη της περιουσίας μας είναι πολύ σημαντική για τους περισσότερους από εμάς και ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να το επιτύχουμε αυτό είναι τοποθετώντας ένα συναγερμό σπιτιού που θα μας παρέχει ασφάλεια.  Μέχρι και στο πρόσφατο παρελθόν, η ύπαρξη συναγερμών ασφαλείας περιορίζονταν αποκλειστικά και μόνο σε επαγγελματικούς χώρους. Ο κόσμος κάποτε δεν είχε την έννοια για την ασφάλεια του σπιτιού του και συχνά το άφηνε ακόμα και ανασφάλιστο όταν αποχωρούσε από αυτό. Στην σημερινή εποχή που διανύουμε όμως, τέτοιες συμπεριφορές θεωρούνται παράλογες. Κάθε μέρα , στις εφημερίδες και στα δελτία ειδήσεων γίνεται αναφορά για διαρρήξεις κατοικιών που αρκετές φορές καταλήγουν ακόμα και στο θάνατο του θύματος. Τέτοια τραγικά περιστατικά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε στο χώρο ένα αξιόπιστο σύστημα συναγερμού. Στο σύγχρονο κόσμο του σήμερα , είναι επιτακτική η ανάγκη να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

Δόξα το Θεό, η αγορά σήμερα έχει κατακλυστεί από πάσης φύσεως συστημάτων ασφαλείας. Η σύγχρονη τεχνολογία που διαθέτουν , επιτρέπει εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση εντός λίγων ωρών. Μπορούν ακόμα και να συνδεθούν σε κέντρο λήψης σημάτων . Αυτό σημαίνει ότι ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό ασφαλείας παρακολουθεί τα σήματα του συναγερμού σας σε 24ωρη βάση και έρχεται σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία  μαζί σας σε περίπτωση που αυτός ενεργοποιηθεί . Το κέντρο θα  καλέσει εσάς και οποιοδήποτε άλλο άτομο , τα στοιχεία επικοινωνίας του οποίου έχετε ήδη δώσει εσείς όταν γινόταν η τοποθέτηση του συναγερμού σας. Και φυσικά , το κέντρο λήψης σημάτων θα αναλάβει στη συνέχεια να ειδοποιήσει την αστυνομία, τη πυροσβεστική ή ασθενοφόρο , ανάλογα με το σήμα που έχει καταγράψει , στη περίπτωση που δεν εντοπίσει εσάς στο τηλέφωνο και καταλάβει ότι μπορεί να βρίσκεστε σε άμεσο κίνδυνο. Η εγκατάσταση ενός συναγερμού ασφαλείας πρέπει να γίνεται πάντα από εξουσιοδοτημένη εταιρεία . Αυτή αναλαμβάνει να αποστείλει στο χώρο σας έμπειρο τεχνικό εγκαταστάτη για τη τοποθέτηση του συστήματος. Εκείνος φροντίζει να κάνει εξ ολοκλήρου την εγκατάσταση  με επιμέλεια και επαγγελματισμό , η οποία περιλαμβάνει και την καλωδίωση. Αυτό που θα δείτε στην αποπεράτωση του έργου θα είναι μια πολύ όμορφη και προσεγμένη δουλειά . Επιπλέον, ο συναγερμός θα φέρει και εφεδρεία με μπαταρίες στη περίπτωση διακοπής ρεύματος .

Το σύστημα ασφαλείας αποτελείται από την κεντρική μονάδα σε μορφή κουτιού και ένα ψηφιακό πληκτρολόγιο συνοδευόμενο από οδηγίες χρήσης για τη λειτουργία του. Έτσι , με το νέο σας συναγερμό και με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού , θα έχετε πρόσβαση όποτε χρειαστείτε στην συνδρομή της αστυνομίας , της πυροσβεστικής υπηρεσίας αλλά ακόμη και ιατρικής βοήθειας.

Επιπλέον, μπορείτε να προμηθευτείτε τηλεχειριστήρια για να λειτουργείτε το σύστημα ασφαλείας από απόσταση. Αυτό είναι πολύ πρακτικό γιατί σας γλυτώνει από τα πήγαινε –έλα για τους απαραίτητους χειρισμούς στο πληκτρολόγιο. Η εταιρεία συναγερμών σας εφοδιάζει με πινακίδες, για  όσους από εσάς διαθέτετε μονοκατοικία αλλά και με αυτοκόλλητα για παράθυρα και πόρτες εισόδου που προειδοποιούν τους περαστικούς ότι ο χώρος σας προστατεύεται με σύστηματα ασφαλείας. Αυτές οι ειδοποιήσεις λειτουργούν αποτρεπτικά σε οποιονδήποτε θελήσει να σκεφτεί να εισέρθει απρόσκλητα στην οικία σας. Οι επίδοξοι διαρρήκτες έχουν γνώση της άμεσης αντίδρασης του κέντρου λήψης σημάτων και φυσικά δεν θέλουν να ρισκάρουν τη σύλληψη τους.

Μία άλλη πολύ χρήσιμη υπηρεσία που σας παρέχει το κέντρο λήψης σημάτων είναι αυτή της ιατρικής παρακολούθησης. Είναι πολύ πρακτική και εύχρηστη ιδιαίτερα για ανθρώπους που ζουν μόνοι . Η εφαρμογή αυτή λειτουργεί μέσω μιας ειδικής συσκευής επιτήρησης που φέρει κάποιος πάνω στο σώμα του η οποία ειδοποιεί το κέντρο παρακολούθησης σε περίπτωση ατυχήματος και ανάγκης του ατόμου για βοήθεια.Τέλος , μια άλλη πολύ χρήσιμη εφαρμογή ενός συναγερμού ασφαλείας για όσους λείπουν συχνά από το σπίτι και θέλουν να ξέρουν ότι όλα παραμένουν εν τάξη ,είναι οι ανιχνευτές κίνησης εσωτερικού χώρου. Αυτοί ενεργοποιούν τον συναγερμό και ειδοποιείται έτσι το κέντρο λήψης σημάτων μόλις λάβουν σήμα κίνησης εντός της κατοικίας .Υπάρχουν ωστόσο ειδικοί τέτοιοι ανιχνευτές οι οποίοι δεν επηρεάζονται από τη κίνηση κατοικίδιων ζώων εντός της οικίας.

Αφήστε μια απάντηση