Εγκατάσταση συστημάτων ασφάλειας

synagermoi,spitiou

Εκτός από το πρόβλημα της ολοένα και αυξανόμενης εγκληματικότητας των τελευταίων χρόνων, έχουμε πλέον να αντιμετωπίσουμε και το πρόβλημα που προκύπτει με την ορθή επιλογή του καταλληλότερου συστήματος ασφαλείας που θα καλύπτει τις δικές μας ανάγκες για αποτελεσματική προστασία.

Αμέσως λοιπόν καταλαβαίνουμε ότι το πρώτο που εξετάζουμε είναι το εν λόγω σύστημα ασφαλείας να είναι και το καταλληλότερο για τις δικές μας απαιτήσεις και όχι το αντίστροφο. Η επιλογή πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες. Γιατί απλά κάποιο σύστημα ασφαλείας σπιτιού να μην ανταποκρίνεται στις δικές μας ανάγκες και έτσι να είναι άχρηστο ουσιαστικά ή να διαθέτει δυνατότητες πολύ υψηλοτέρων απαιτήσεων από τις δικές σας και εσείς να επιβαρυνθείτε άσκοπα με το επιπλέον κόστος αυτών.

• Όλα τα εξαρτήματα του εν λόγω συστήματος ελέγχου να είναι εσωτερικά του χώρου που φυλάσσεται. Σε περίπτωση που τοποθετηθούν σε εξωτερικό χώρο reader  πρέπει να έχουν τις προδιαγραφές ώστε να μην επιτρέπεται η είσοδος στο χώρο μετά από την αφαίρεσή τους από διαρρήκτη και να μην υπάρξει επιβάρυνσή σας χρηματική για την αποκατάστασή τους.
• Να είναι ασφαλές και εύκολο στη χρήση. Οι κωδικοί με αριθμούς ενώ διαδίδονται με ευκολία, με άλλη τόση δυσκολία μπορεί κάποιος να τους ξανά αποστηθίσει μετά από επαναλαμβανόμενες αλλαγές. Χώρια του γεγονότος ότι τα φθαρμένα πλήκτρα εύκολα προδίδουν τον κωδικό σας.
• Μόνο ο ιδιοκτήτης να έχει την δικαιοδοσία στην παραγωγή των αντιγράφων κάρτες και μέσω του ιδίου συστήματος στο χώρο τοποθέτησης. Εάν γίνουν αντίγραφα από κάποιον άλλο πρόσωπο έστω και μέσω της ιδίας εταιρείας τοποθέτησης, η είσοδος στο χώρο δεν είναι επιτρεπτή. Οποιαδήποτε προσθήκη ή διαγραφή εξουσιοδοτημένου προσώπου θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τον εντολέα προς αποφυγή της εισόδου από άσχετους.
• Πέρα από τον έλεγχο εισόδου, θα πρέπει επίσης να διασφαλίζεται και η απρόσκοπη έξοδος από τον χώρο. Μόνο τότε θεωρείται ασφαλές το σύστημα.
• Σε περίπτωση που η εγκατάσταση του συστήματος ελέγχου έχει γίνει σε κοινόχρηστη είσοδο, η διέλευση εκείνων που τους έχει επιτραπεί η είσοδος θα πρέπει να γίνεται χωρίς να έχει ο εντολέας την άμεση επαφή μαζί τους δηλαδή με την χρήση κάποιου θυροτηλεφώνου.
• Η αποτελεσματικότητα της ασφάλειας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την σωστή τοποθέτηση του συστήματος. Κάποιες πιθανές φθορές θα πρέπει να τις αναμένεται, όπως αυτές που μπορούν να προκληθούν από την ποιότητα της πόρτας ( δηλαδή από την αντοχή της κατά τη χρήση ), και από ηλεκτρολογικά προβλήματα. Δεν θα πρέπει αυτά λοιπόν να προκαλούν προβλήματα ως εμφάνιση βλαβών όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της ασφάλειας.
Έχοντας τα παραπάνω υπόψιν σας, μπορείτε τώρα να κάνετε την έρευνα αγοράς για την απόκτηση ενός αξιόπιστου συστήματος ασφάλειας αυτόματου ή και ψηφιακού κλειδώματος από εξειδικευμένες εταιρείες του χώρου..

Αφήστε μια απάντηση