Έχετε αναρωτηθεί πότε συμβαίνουν τα περισσότερα κρούσματα κλοπών;

Για να σας βοηθήσουμε σε αυτό το θέμα, ρωτήσαμε έναν ειδικό Σύμβουλο Ασφάλειας ο οποίος εργάστηκε στον τομέα της ασφάλειας βοηθώντας στην πρόληψη των διαρρήξεων. Μέσα από την πολυετή έρευνά του το συμπέρασμα ήταν ότι οι περισσότερες διαρρήξεις σε σπίτια ή επιχειρήσεις γίνονται κατά τις περιόδους των διακοπών και των εορτών.

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες συμβουλές του για την ασφάλειά μας

1) Κλειδώνουμε πάντα τις πόρτες και τα παράθυρά μας

2) Βάζουμε κλειδαριές ασφαλείας όπου χρειάζεται

3) Αφήνουμε τα φώτα μας ανοιχτά

4) Δεν λέμε σε κανέναν πότε θα λείπουμε από το σπίτι μας, εκτός από τους ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης μας

5) Δεν αναρτούμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης φωτογραφίες από τις διακοπές μας ή από εκεί που βρισκόμαστε. Με τον τρόπο αυτό γίνεστε ακόμα πιο εύκολος στόχος για τους επίδοξους διαρρήκτες.

6) Τοποθετούμε συστήματα συναγερμού στο σπίτι μας

Όλες οι παραπάνω συμβουλές είναι σωστές και βοηθούν στο να είμαστε ασφαλείς στο σπίτι μας. Αφού λοιπόν πάρουμε όλα τα βασικά μέτρα ασφαλείας το επόμενο βήμα μας θα πρέπει να είναι η εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού. Η μόνη έγκυρη και επιβαλλόμενη λύση για να είμαστε σίγουροι ότι θα αποτρέψουμε τους επίδοξους εισβολείς. Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν την τοποθέτηση συναγερμού στο σπίτι μόνο μετά από μια διάρρηξη που έχει ήδη συμβεί. Εάν θέλετε πραγματικά να δράσετε αποτρεπτικά, πρέπει να κάνετε τα σωστά βήματα πριν μια διάρρηξη λάβει χώρα. Πάντα η πρόληψη είναι το κλειδί για την αποτροπή μιας διάρρηξης.

Υπάρχουν πολλών ειδών συναγερμοί. Παίρνουμε την γνώμη φίλων μας που έχουν ήδη εγκαταστήσει σύστημα συναγερμού το οποίο έχει ελεγχθεί και δοκιμαστεί «στην πράξη». Πριν από την αγορά συναγερμού κάνουμε την έρευνά μας και ζητάμε προσφορές από διάφορες εταιρείες ασφαλείας. Ένα σύστημα συναγερμού αποτελείται από την κεντρική μονάδα και τους αισθητήρες. Οι αισθητήρες μπορεί να είναι υπέρυθροι, κινήσεως, επαφής ή απλοί. Θα πρέπει να γίνει μια σωστή μελέτη από την εταιρεία που έχετε απευθυνθεί για την θέση που θα τοποθετηθούν οι αισθητήρες, ώστε ο συναγερμός σας να είναι αξιόπιστος και η τοποθέτησή του επιτυχής. Για αυτό τον λόγο ο μελετητής αλλά και ο τεχνικός που θα τοποθετήσει το σύστημα ασφαλείας πρέπει να είναι έμπειροι και καταξιωμένοι. Καλό είναι να τοποθετήσουμε εξωτερικές σειρήνες ώστε όταν ενεργοποιηθεί ο συναγερμός ο ήχος της σειρήνας να τρομάξει τον κλέφτη. Ένα βασικό μειονέκτημα των συστημάτων συναγερμού είναι το πρόβλημα των ψευδών συναγερμών. Η εταιρεία που θα μας τοποθετήσει το σύστημα ασφαλείας πρέπει να μας ενημερώσει για την λειτουργία του και εμείς από την πλευρά μας να κάνουμε συχνά σωστή συντήρηση του συστήματος συναγερμού.

Απαραίτητο είναι να υπάρχει σύνδεση του συναγερμού μας με το Κέντρο Λήψης Σημάτων της εταιρείας έτσι ώστε σε περίπτωση εισβολής στον χώρο μας να γίνει άμεση επέμβαση, μαζί με την αστυνομία που θα ειδοποιηθεί και να αποφευχθεί η διάρρηξη. Το κόστος της υπηρεσίας αυτής δεν είναι μεγάλο και μας παρέχει μεγαλύτερη σιγουριά. Επίσης υπάρχουν συστήματα ασφαλείας υπαίθριων χώρων για όσους μένουν σε μονοκατοικίες, που μπορούν να τοποθετηθούν περιμετρικά στην περίφραξη της οικίας μας ή στο έδαφος, αλλά μπορεί να γίνει o συνδυασμός και των δύο. Με ένα τηλέφωνο στην εταιρεία μας θα σας δώσουμε τις συμβουλές αλλά και τις λύσεις που ψάχνετε για να κάνετε την τοποθέτηση του συναγερμού σας μια απλή υπόθεση. Μέσα από την μακρόχρονη εμπειρία μας στα συστήματα ασφαλείας και την πολυετή παρουσία μας στο χώρο είμαστε βέβαιοι ότι σε εμάς θα βρείτε την ασφάλεια και την σιγουριά που ψάχνετε γιατί θα είμαστε πάντα δίπλα σας σε κάθε στιγμή και σε ότι μας χρειαστείτε.

Αφήστε μια απάντηση