Πως λειτουργεί ένα σύστημα συναγερμού

Τα συστήματα συναγερμού της εταιρείας www.synagermoi-spition.gr είναι προσαρμοσμένα να ταιριάζουν στης ανάγκες του κάθε σπιτιού και του επαγγελματικού σας χώρου για να είναι λειτουργικά και να σας παρέχουν ασφάλεια 24ώρες.

Οι συναγερμοί αποτελούνται

Από την Κεντρική Μονάδα του συναγερμού που είναι ο εγκέφαλος και αποτελείται από την κεντρική πλακέτα, τον μετασχηματιστή που μετατρέπει το ρεύμα από 220v σε 12v γιατί όλοι οι συναγερμοί δουλεύουν σε 12v,  τη μπαταρία του συναγερμού, που σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ο συναγερμός λειτουργεί για περίπου 24ωρες και όταν έρθει το ρεύμα η μπαταριά ξαναφορτίζεται. Επιπλέον έχει διάφορα μικροεξαρτήματα, ασφάλειες, κλέμες που κουμπώνουν τα καλώδια που έρχονται μέσα στην μονάδα.

Το Πληκτρολόγιο συναγερμού μας δίνει την δυνατότητα να οπλίζουμε να αφοπλίζουμε ή να παρακάμπτουμε οποιαδήποτε ζώνη συναγερμού στο σπίτι μας. Πάνω στο πληκτρολόγιο έχει κουμπί προσωπικής απειλής σε περίπτωση που απειλούμαστε να το πατήσουμε για να ειδοποιήσει το κέντρο λήψης σημάτων την αστυνομία ότι κινδυνεύουμε, κουμπί ιατρικής βοηθείας σε περίπτωση προβλήματος υγείας, κουμπί πυρκαγιάς.

Ραντάρ – ανιχνευτής κίνησης είναι η συσκευή που ανιχνεύει οποιαδήποτε κίνηση μέσα στο χώρο όταν είναι ενεργοποιημένος ο συναγερμός. Τα ραντάρ μπορούν να τοποθετηθούν εσωτερικά του σπιτιού ή του καταστήματος αλλά και σε εξωτερικούς χώρους. Υπάρχουν επίσης και ειδικά ραντάρ για τα σπίτια με κατοικίδια ζώα που όταν είναι ο συναγερμός οπλισμένος δεν τα πιάνουν.

Μαγνητικές παγίδες είναι η επαφές που τοποθετούνται σε παντζούρια, πόρτες, μεταλλικές συρόμενες πόρτες. Αποτελούνται από μια επαφή και ένα μαγνήτη και δίνουν συναγερμό σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να ανοίξει ένα σημείο και απομακρυνθούν μεταξύ τους. Μαγνητικές επαφές υπάρχουν και σε καλωδιακούς αλλά και σε ασύρματους συναγερμούς.

Ανιχνευτής ραντάρ σπασίματος γυαλιού. Τα συγκεκριμένα ραντάρ ανιχνεύουν σπάσιμο τζαμιού και δίνουν συναγερμό παραβίασης. Είναι ιδανικά για καταστήματα με βιτρίνες, ή ημιαίθρια σπιτιών. Υπάρχουν επίσης και σε επαφές.

Ανιχνευτής για καπνό. Ο συγκεκριμένος ανιχνευτής βγαίνει σε οπτικό αλλά και σε θερμοδιαφορικό ανιχνευτή και ανιχνεύουν φωτιά η απότομη αύξηση της θερμοκρασίας του χώρου και ειδοποιεί μέσω κέντρου την πυροσβεστική υπηρεσία.

Σειρήνα συναγερμού. Είναι η βασική συσκευή που τοποθετείται στον εξωτερικό χώρο ψηλά και σε σημείο που να μην έχει πρόσβαση κάποιος εύκολα. Σε περίπτωση συναγερμού αρχίζει και χτυπά ενώ παράλληλα αναβοσβήνει και ένα φως για να καταλαβαίνει ο κόσμος ότι υπάρχει απόπειρα παραβίασης στο χώρο. Είναι κατασκευασμένη κατά τέτοιο τρόπο που δεν παραβιάζεται εύκολα. Σε ένα σύστημα ασφαλείας τοποθετούμε 2 σειρήνες μια εξωτερική και μια εσωτερική.