Ασύρματοι συναγερμοί σπιτιών και τα πλεονεκτήματα τους

Αυτό που ακούγεται συχνά από τα χείλη των συνανθρώπων μας είναι ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία . Η διαπίστωση αυτή στη περίπτωση μας είναι πέρα για πέρα αληθινή γιατί κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν το σπίτι του έχει στοχοποιηθεί από διαρρήκτες ή όχι. Δυστυχώς, ζούμε πλέον σε μια κοινωνία όπου οι κλοπές έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Η εγκληματικότητα ανά την υφήλιο ολοένα αυξάνεται και δεν υπάρχει μέρος σε ολόκληρο το κόσμο που να αποτελεί την εξαίρεση στο κανόνα αυτό. Οι κλέφτες συνεχώς αναβαθμίζονται και εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε να είμαστε ένα βήμα μπροστά από αυτούς. Ένα αποτελεσματικό και αξιόπιστο μέτρο προστασίας αποτελούν οι ασύρματοι συναγερμοί σπιτιών. Μπορούν να θωρακίσουν κάθε σημείο της οικίας μας εσωτερικά αλλά και περιμετρικά αυτής  .

Ο περισσότερος κόσμος έχει την εσφαλμένη εντύπωση ότι τα συστήματα ασφαλείας απευθύνονται μονάχα σε πλούσιους και ευκατάστατους ανθρώπους . Αυτό όμως έχει πάψει να ισχύει χάρη στη τεχνολογική άνθηση των τελευταίων ετών η οποία έχει ρίξει τις τιμές στα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας . Έτσι , όποιος θέλει να προστατέψει αποτελεσματικά τα υπάρχοντα του αλλά ακόμα πιο σημαντικό την ίδια του την οικογένεια , τότε η λύση είναι μία:  η  αγορά  ενός  συστήματος ασφαλείας.

Οι  διαρρήκτες σήμερα γνωρίζουν ήδη αρκετά πράγματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των παραδοσιακών  καλωδιακών συναγερμών . Συνεπώς ξέρουν και πώς να τους παρακάμπτουν κόβοντας τις τηλεφωνικές γραμμές στις οποίες αυτοί είναι συνδεδεμένοι στο κέντρο λήψης σημάτων συναγερμού θέτοντας τους έτσι εκτός επικοινωνίας. Ευτυχώς όμως αυτό δεν συμβαίνει με τους ασύρματους συναγερμούς ασφαλείας γιατί απλά , αυτοί δουλεύουν μέσω σημάτων και όχι μέσω καλωδίων , οπότε είναι αδύνατο να διακόψουν το σήμα !

Πέραν αυτού του σημαντικού πλεονεκτήματος , παρακάτω θα δείτε και άλλα οφέλη που έχουν να προσφέρουν σε αυτούς που θα τους προτιμήσουν. Αναλυτικότερα:

1. Όπως ήδη είναι γνωστό , δεν χρειάζονται καλώδια αυτοί οι συναγερμοί για να δουλέψουν, άρα αυτό σας σώζει αυτομάτως από όλη την επίπονη διαδικασία που έχει η καλωδίωση ενός χώρου. Επιπλέον , δεν θα χρειαστεί να αλλάξει το εσωτερικό του σπιτιού σας.

2. Οι παγίδες μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε στο χώρο και να μην είναι ορατές κάνοντας τις δύσκολα να εντοπιστούν από ένα πιθανό εισβολέα. Τα σήματα του ασύρματου συναγερμού είναι τόσο δυνατά ώστε να μπορούν να διαπερνούν με ευκολία  αντικείμενα και να κινούνται γύρω από αυτά.   

3. Αν χρειαστείτε να μετακομίσετε στο μέλλον , μπορείτε άνετα να πάρετε μαζί σας το ασύρματο σύστημα ασφαλείας γιατί είναι εύκολο να αφαιρεθεί και να τοποθετηθεί εκ νέου σε άλλο χώρο.

4. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα που παρουσιάζουν οι καλωδιακοί συναγερμοί είναι ότι οι διαρρήκτες μπορούν να διακόψουν τη σύνδεση και επικοινωνία τους με το κέντρο λήψης σημάτων κόβοντας τα καλώδια του τηλεφώνου . Αυτό όμως δεν μπορούν να το κάνουν αν ο συναγερμός σας είναι ασύρματος όσο και να το θέλουν.

5. Οι ασύρματοι συναγερμοί έχουν άλλο ένα επιπλέον προτέρημα . Ενημερώνουν το χρήστη για την έκρυθμη κατάσταση του συστήματος , τη τάση της μπαταρίας καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν τη συντήρηση του.

Η εγκατάσταση ενός συναγερμού σπιτιού είναι απαραίτητη γιατί πέρα από αξιόπιστη  προστασία έναντι των διαρρηκτών και τη εξασφάλιση της ψυχικής σας γαλήνης, σας διαφυλάττει έναντι άλλων πιθανών κινδύνων όπως είναι οι πυρκαγιές. Εξυπακούεται ότι όλες οι κατοικίες χρειάζονται προστασία και αυτή μπορεί να έρθει με ένα ασύρματο σύστημα ασφαλείας . Εάν λοιπόν επιθυμείτε να ζήσετε μια ασφαλή και ήρεμη ζωή, όπου και να βρίσκεται η κατοικία σας, τότε η λύση για σας είναι ένας ασύρματος συναγερμός ασφαλείας.

Αφήστε μια απάντηση