Είναι απαραίτητη η τοποθέτηση ενός συστήματος ασφαλείας ;

Η απάντηση είναι κατηγορηματικά Ναι ! Η ολοένα και αυξανόμενη εγκληματικότητα εντός κατοικουμένων περιοχών έχει κάνει την εγκατάσταση συναγερμών ασφαλείας επιτακτική και άμεση ανάγκη. Βέβαια ,αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα πέσετε ποτέ θύματα ληστείας αλλά σε κάθε περίπτωση η τοποθέτηση ενός συναγερμού  στο σπίτι ή στην επιχείρηση μπορεί πραγματικά να μειώσει μια τέτοια πιθανότητα. Αν ένας διαρρήκτης εισβάλλει σε χώρο με εγκατεστημένο συναγερμό ασφαλείας , τότε η σειρήνα θα ενεργοποιηθεί αμέσως τη στιγμή που θα πατήσει το πόδι του σε αυτό. Αυτός θα  πανικοβληθεί και στη συνέχεια θα σπεύσει να διαφύγει το ταχύτερο δυνατό. Συνεπώς ,ένα σύστημα ασφαλείας μπορεί πράγματι να προσφέρει κάποια μορφή προστασίας. Είναι γεγονός πάντως ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έχουν ως πρώτη επιλογή την εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας για ην διασφάλιση της προστασίας τους , ωστόσο δυστυχώς άλλοι τόσοι διστάζουν στη σκέψη ενός συναγερμού φοβούμενοι ένα πιθανό υψηλό κόστος . Οπότε εδώ εγείρετε το σημαντικό ερώτημα , πώς μπορούμε να διαφυλάξουμε αποτελεσματικά την περιουσία μας χωρίς να μας κοστίσει μια ολόκληρη περιουσία;  

Είναι ζωτικής σημασίας όλοι να σκεφτούμε στα σοβαρά πώς θα αναβαθμίσουμε την ασφάλεια της κατοικίας ή της επιχείρησης μας κάνοντας τις ανάλογες κινήσεις που θα αποτρέπουν τους διαρρήκτες από το χώρο μας. Ο καθένας από εμάς έχει δουλέψει σκληρά για να φτάσει σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης ώστε να τα αφήσει όλα στη τύχη τους. Χωρίς τα κατάλληλα μέτρα , θέτετε τόσο τον ίδιο σας το εαυτό όσο και τα μέλη της οικογένειας σας στον κίνδυνο να χάσετε πολλά, και δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις καμιά φορά πρόκειται για την ίδια μας τη ζωή. Οι συναγερμοί ασφαλείας προϋπάρχουν εδώ και κάμποσα χρόνια, απλά ήταν διαθέσιμοι σχεδόν αποκλειστικά και μόνο στους εύπορους. Σήμερα όμως τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά διότι όλοι μας λίγο πολύ έχουμε από κάτι που θέλουμε να προστατέψουμε από τους κλέφτες. Το καλό τώρα είναι ότι στην αγορά των συστημάτων ασφαλείας κυκλοφορούν πολλοί συναγερμοί σε χαμηλές τιμές διότι η τεχνολογία έχει εξελιχθεί πάρα πολύ. Εδώ που τα λέμε όμως , σε πρώτη φάση , το κόστος ενός συναγερμού δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό αν αναλογιστούμε την πληθώρα αυτών που μπορούμε εύκολα να βρούμε διαθέσιμα στο εμπόριο. Ο παράγοντας που ανεβάζει τον πήχη της τιμής ενός συστήματος ασφαλείας είναι η εγκατάστασή του. Το καλό όμως είναι ότι ακόμα και τώρα ο καταναλωτής εξακολουθεί και σε αυτό το κομμάτι να έχει αρκετές επιλογές ανοιχτές προς όφελός του.

Και αυτό γιατί διατίθενται δύο τύποι συναγερμών στην αγορά σήμερα και αυτοί πρόκειται για τους καλωδιακούς και τους ασύρματους συναγερμούς. Ο καθένας έχει διαφορετικό σχέδιο τοποθέτησης το οποίο επηρεάζει άμεσα το τελικό κόστος του συστήματος ασφαλείας . Ένα καλωδιακό σύστημα ασφαλείας διαθέτει μια πιο παραδοσιακή οπτική όσο αφορά τον τρόπο λειτουργίας. Όλοι οι αισθητήρες που τον απαρτίζουν επικοινωνούν με τη κεντρική μονάδα μέσω καλωδίων.Ο τύπος εγκατάστασης ενός καλωδιακού συναγερμού είναι πιο αξιόπιστος και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, κοστίζει όμως κατιτίς παραπάνω. Προκειμένου να γίνει η σωστή τοποθέτηση ενός καλωδιακού συναγερμού ,θα πρέπει να απευθυνθείτε σε μια σοβαρή και αξιόπιστη εταιρεία εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας. Πρόκειται για εξειδικευμένη εργασία η οποία πρέπει να διεκπεραιώνεται αποκλειστικά και μόνο από έμπειρους τεχνικούς εγκαταστάτες. Οπότε, αναλογιζόμενοι τα δεδομένα αυτά , γίνεται αντιληπτό ότι οι τιμές εγκατάστασης καλωδιακών συστημάτων ασφαλείας είναι πιο ανεβασμένες γιατί πέρα από την αυξημένη εργασία που απαιτούν στην τοποθέτηση τους, χρειάζονται και παραπάνω υλικά όπως είναι τα καλώδια.

Εναλλακτικά , η αμέσως καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν κάτι πιο οικονομικό αποτελεί η εγκατάσταση ενός ασύρματου συστήματος ασφαλείας. Διότι η τοποθέτηση του δεν απαιτεί πολύ κόπο , απεναντίας μπορεί να ολοκληρωθεί σε πολύ λιγότερο χρόνο, για την ακρίβεια είναι θέμα μόνο λίγων ωρών. Σαν αρχή , η κεντρική μονάδα τοποθετείται κοντά σε κάποια πρίζα για την παροχή του ρεύματος . Έπειτα , ανάλογα με το σύστημα που έχετε επιλέξει,  μπορεί να χρειαστεί να τραβηχτεί ένα καλώδιο που να πηγαίνει στο κουτί της σειρήνας. Αυτός είναι και ο μοναδικός βαθμός δυσκολίας σε ολόκληρη τη διαδικασία της εγκατάστασης ενός ασύρματου συναγερμού ασφαλείας. Στη συνέχεια , οι αισθητήρες τοποθετούνται με βίδες στους τοίχους . Αυτοί  δουλεύουν ανεξάρτητα μεταξύ τους με τη χρήση μπαταριών και στέλνουν τα σήματα που λαμβάνουν στη μονάδα του συναγερμού ασύρματα. Το συμπέρασμα από τα προαναφερθέντα είναι ότι επιλέγοντας την εγκατάσταση ενός ασύρματου συναγερμού σπιτιού στο χώρο σας, θα έχετε ακριβώς την ίδια προστασία που θα είχατε αν επιλέγατε ένα καλωδιακό χωρίς όμως αυτό να σας κοστίσει το ίδιο ακριβά.

Αφήστε μια απάντηση