Συμβουλές ασφαλείας κατά τη περίοδο του Πάσχα

SYNAGERMOISPITIONGR

Η εγκληματικότητα στις μέρες μας αποτελεί πολύ μεγάλο πρόβλημα πλέον. Και δυστυχώς οι νέες εξελίξεις στη χώρα μας, (βλέπε προσφυγικό) , δεν συνηγορούν σε καμία βελτίωση της τρέχουσας κατάστασης. Αντιθέτως μάλιστα , και σύμφωνα πάντοτε με έγκυρες πηγές ότι οι καταγγελίες κλοπών και διαρρήξεων έχουν χτυπήσει ταβάνι. Από τα προαναφερθέντα, το ασφαλές συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε είναι ότι πρέπει να λάβουμε πάση θυσία κάθε δυνατό μέτρο για την ασφάλεια και προστασία μας. Ο μοναδικός αξιόπιστος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να επιλέξετε να τοποθετήστε συστήματα ασφαλείας στο χώρο σας. Τώρα ιδιαίτερα που πλησιάζουν και οι γιορτές του Πάσχα , ένας συναγερμός κρίνεται άκρως απαραίτητος.

Είναι πάντως γεγονός , σύμφωνα πάντοτε με τις στατιστικές ότι τα περισσότερα κρούσματα ληστειών διαδραματίζονται κατά την περίοδο των εορτών και των καλοκαιρινών διακοπών. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτές τις περιόδους οι περισσότεροι απουσιάζουν από τις οικίες τους και οι κακοποιοί βρίσκουν το πεδίο ελεύθερο να δράσουν ανενόχλητοι. Για αυτό πρέπει και εμείς να λάβουμε τα ανάλογα μέτρα. Η εγκατάσταση ενός συναγερμού ασφαλείας στο σπίτι  είναι πλέον μια προσιτή κίνηση για τους περισσότερους από εμάς και αποτελεί τη καλύτερη θωράκιση του χώρου μας. Η θέα και μόνο της εξωτερικής σειρήνας αποτρέπει κάθε πιθανό διαρρήκτη από το να μπει στο κόπο να παραβιάσει το σπίτι μας. Υπάρχουν βέβαια και άλλα μέσα προστασίας να επιλέξουμε όπως είναι η τοποθέτηση μίας πόρτας ασφαλείας η οποία κρίνεται και αυτή ως μια καλή λύση για να αισθανθούμε πιο ασφαλείς καθώς επίσης και να φροντίσουμε να ασφαλίσουμε και όλα τα υπόλοιπα ανοίγματα του χώρου μας όπως είναι παράθυρα και παντζούρια τοποθετώντας ειδικά κλειδώματα ασφαλείας και μπάρες.

Τέλος , είτε επιλέξουμε ένα συναγερμό τελευταίας τεχνολογίας είτε κάποιο άλλο σύστημα ασφαλείας για την οικία μας, το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει πάντοτε να κλείνουμε καλά το σπίτι πριν φύγουμε από αυτό και ας πρόκειται και για λίγα λεπτά της ώρας. Να μην ενημερώνουμε άσχετα άτομα για επικείμενη πολυήμερη απουσία μας αλλά αντιθέτως να ενημερώνουμε δικό μας έμπιστο άνθρωπο ώστε να έχει το νου του όσο λείπουμε εμείς.

 

Αφήστε μια απάντηση