Φόρτωση ...

Συστήματα συναγερμού

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ
 
Συστηματα συναγερμου είναι όλα εκείνα τα ηλεκτρονικά συστήματα που συμβάλλουν στην πρόληψη της παραβίασης ενός χώρου, ειδοποιώντας σε κάθε περίπτωση με δυνατούς ήχους σειρήνων σε κάθε προσπάθεια. 
 
Πόσο απαραίτητα είναι τα συστήματα συναγερμού;
συστηματα συναγερμουΣτην δεκαετία του '90 τα συστήματα συναγερμού άρχισαν να γίνονται απαραίτητα στα σπίτια και τους εργασιακούς χώρους. Το πρώτο κύμα μεταναστών από τις βαλκανικές χώρες έφεραν και το πρώτο κύμα της έξαρσης της εγκληματικότητας στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας η εγκληματικότητα έχει λάβει δραματικούς ρυθμούς έξαρσης με αποτέλεσμα τα συστήματα συναγερμού να είναι πλέον απαραίτητο μέτρο ασφάλειας για κάθε σπίτι ή κατάστημα.
 
Πόσο κοστίζει ένα σύστημα συναγερμού;
Στην ερώτηση πόσο θα μας κοστίσουν τα συστηματα συναγερμου που θα χρησιμοποιήσουμε για να είμαστε ασφαλείς δεν μπορούμε να δώσουμε μονοσήμαντη απάντηση, γιατί αυτό εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, όπως πχ. το είδος και το μέγεθος του χώρου που θέλουμε να προστατεύσουμε.
 
Λειτουργίες και δυνατότητες στα συστήματα συναγερμού
Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως οι δυνατότητες των σύγχρονων συστημάτων συναγερμού είναι απεριόριστες! Τα σύγχρονα συστήματα συναγερμού διαθέτουν περισσότερες λειτουργίες, καλύτερη τεχνολογία και δεν παραβιάζονται εύκολα συγκριτικά με τα συστήματα της περασμένης γενιάς. Παράλληλα το κόστος τους συγκριτικά με περασμένες δεκαετίες έχει μειωθεί αρκετά.
 
Συναγερμοί - Οι συναγερμοί είναι από τα πιο διαδεδομένα συστηματα ασφαλειας λόγω της αποτελεσματικότητάς τους. Στόχος των συναγερμών είναι να ασφαλίζουν εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους με ειδικές σκευές ανίχνευσης και όταν αντιληφθούν κάποια κίνηση ή προσπάθεια διάρρηξης ενεργοποιούν τις σειρήνες.
 
Ειδοποίηση συναγερμού με SMS (GSM) - Η συσκευή GSM είναι μία συσκευή η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιονδήποτε συναγερμό. Περιέχει μία κάρτα κινητής τηλεφωνίας SIM και σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί ο συναγερμός για οποιονδήποτε λόγο, αποστέλλεται ειδικό σήμα στο Κέντρο Λήψης Σημάτων ή και στο-α κινητό-α που έχουμε επιλέξει ένα γραπτό SMS με την συγκεκριμένη ειδοποίηση. Οι συσκευές GSM τοποθετούνται συνήθως σε εγκαταστάσεις συναγερμών όπου δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή ώστε να ειδοποιείται το Κέντρο Λήψης Σημάτων ή στην περίπτωση που θέλουμε να εξασφαλίσουμε πως σε περίπτωση που κοπεί η τηλεφωνική σύνδεση θα αποσταλεί μήνυμα οπωσδήποτε στο Κέντρο Λήψης Σημάτων.
 
Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού - Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα της υπηρεσίας παρακολούθησης των ειδοποιήσεων από το Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού. Το Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού είναι ένας σταθμός παρακολούθησης που λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως και ελέγχει τα συνδεδεμένα σε αυτόν συστήματα συναγερμού. Όταν για κάποιο λόγο ενεργοποιείται ο συναγερμός του σπιτιού, δέχεται το σήμα και ειδοποιεί τους ιδιοκτήτες, την αστυνομία και όποιο άλλο φυσικό πρόσωπο ή υπηρεσία επιθυμεί ο πελάτης.
 
 
Συστήματα συναγερμού και ανθρώπινη ασφάλεια
Είναι προφανές πώς πάνω από τα περιουσιακά στοιχεία προέχει η ανθρώπινη ασφάλεια. Ας δούμε αναλυτικότερα πώς συμβάλουν τα συστήματα συναγερμού στην προστασία και ασφάλεια των φυσικών προσώπων:
 
Τα συστήματα συναγερμού μπορούν να είναι ενεργοποιημένα ακόμα και όταν είμαστε μέσα στον χώρο μας και κινούμαστε σε αυτόν. Μπορούμε να απενεργοποιούμε τους αισθητήρες κίνησης και να μένουν ενεργοποιημένες μόνο οι μαγνητικές επαφές στα ανοίγματα. Με αυτόν τον τρόπο ακόμα και όταν είμαστε μέσα στον χώρο μας και κάποιος προσπαθήσει να παραβιάσει τον χώρο μας θα ενεργοποιηθεί ο συναγερμός.
 
 
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία για τα συστήματα συναγερμού επικοινωνήστε μαζί μας στο 211-7904007.
 
Δείτε ακόμα: