ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ – Πληροφορίες για τους Συναγερμούς

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ

Ασύρματος Συναγερμός
Ασύρματος Συναγερμός

Τι είναι οι συναγερμοί;
Με τον όρο συναγερμοι ασφαλείας αναφερόμαστε στα ηλεκτρονικά συστήματα εκείνα που προειδοποιούν με δυνατό ήχο ότι υπάρχει προσπάθεια παραβίασης ή και παραβίαση του χώρου που είναι εγκατεστημένοι. Ο δυνατός ήχος που παράγεται ηλεκτρονικά από μία ηλεκτρική σειρήνα έχει 2 βασικούς στόχους. Ο πρώτος είναι να αναγκάσει τον διαρρήκτη του χώρου να αποχωρήσει (εφόσον έγινε αντιληπτός) και δεύτερον να ειδοποιήσει τους διαμένοντες (αν υπάρχουν) και τους γείτονες ότι υπάρχει προσπάθεια διάρρηξης σε γειτονικό τους χώρο. Εκτός από τη σειρήνα υπάρχει η δυνατότητα μέσω της τεχνολογίας να ειδοποιείται το απομακρυσμένο Κέντρο Λήψης Σημάτων, σε περίπτωση που επιχειρηθεί οποιουδήποτε είδους παραβίασης του προστατευόμενου χώρου (αν φυσικά έχει εγκατασταθεί αυτή η υπηρεσία).

Συναγερμός Ενσύρματος
Συναγερμός Ενσύρματος

Από τι αποτελείται ένας κοινός συναγερμός;
Ένας κοινός συναγερμός αποτελείται από ένα τροφοδοτικό, από μαγνητικές επαφές για πόρτες, παράθυρα κτλ., ανιχνευτές κίνησης, από σειρήνες, από μονάδα αφόπλισης-όπλισης και ελέγχου.

Ποιες επιλογές έχω ως καταναλωτής, για την αγορά και την εγκατάσταση ενός οικιακού συναγερμού;
Δύο είναι οι βασικές επιλογές και ενίοτε τρεις για έναν καταναλωτή, που επιθυμεί να εγκαταστήσει στην οικία του έναν συναγερμό ασφαλείας. Μία επιλογή είναι ο ασύρματος συναγερμός και η άλλη ο ενσύρματος, ενώ μία τρίτη επιλογή μπορεί να είναι ο συνδυασμός των δύο τρόπων εγκατάστασης (π.χ. ενσύρματη εγκατάσταση με ασύρματα στοιχεία και το αντίστροφο).

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα των συναγερμών ασφαλείας, αναλόγως του τρόπου σύνδεσής τους;
Ο ενσύρματος συναγερμός ασφαλείας περιέχει ειδικά, μη εμφανή λεπτά καλώδια, τα οποία συνδέονται από τον πίνακα ελέγχου και το χειριστήριο του, σε αισθητήρες σε πολλαπλά σημεία του σπιτιού π.χ. σε παράθυρα, σε πόρτες κτλ. Συνήθως τα καλώδια της εγκατάστασης του συναγερμού τοποθετούνται σε σοβατεπί και κάτω από το πάτωμα για να μην είναι ορατά, κάνοντας με αυτό τον τρόπο τη διαδικασία της εγκατάστασής τους πιο περίπλοκη. Πλεονέκτημα αυτής της επιλογής εγκατάστασης του συναγερμού είναι ότι δε μπορεί εύκολα να δεχτεί κακόβουλες παρεμβολές.

Τι διαφορά εμφανίζει όταν η εγκατάσταση του συναγερμού μας είναι ανοιχτού βρόχου και τι όταν είναι κλειστού;
Η εγκατάσταση κλειστού βρόχου θέτει το συναγερμό σε λειτουργία σε περίπτωση που ο μαγνήτης, π.χ. που έχει τοποθετηθεί στην μπαλκονόπορτα, διαχωριστεί από τον μαγνητικό της διακόπτη. Ενώ, η εγκατάσταση με ανοιχτό βρόχο, θέτει σε λειτουργία τον συναγερμό, όταν κλείσει μία μαγνητική σύνδεση, θέτοντας το συναγερμό σε λειτουργία.

Αφήστε μια απάντηση