Συμβουλές ασφάλειας από ειδικούς

synagermoi-gia-spitia

Σήμερα περισσότερο από ποτέ η ανάγκη για προστασία και ασφάλεια έχει μετατραπεί σε είδος πρώτης ανάγκης. Πλέον , οι διαρρήξεις έχουν καθημερινή συχνότητα. Δεν μπορεί κάποιος να αισθανθεί απόλυτα ασφαλείς πια στον προσωπικό του χώρο. Πρέπει οπωσδήποτε εμείς οι ίδιοι πλέον να λάβουμε τα μέτρα μας για την ορθή αντιμετώπιση του πιεστικού αυτού προβλήματος της έλλειψης ασφάλειας . Δυστυχώς , η πολιτεία αδυνατεί να αντιμετωπίσει όλα τα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών με αποτέλεσμα εμείς οι απλοί πολίτες να αισθανόμαστε απόλυτα έρμαια στις κακόβουλες διαθέσεις των κακοποιών. Ευτυχώς όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι ίδιοι για να βοηθήσουμε την κατάσταση και να προφυλαχθούμε αρκετά αποτελεσματικά. Ως οι πλέον ειδικοί στα θέματα ασφάλειας , μπορούμε να σας διαφωτίσουμε παραθέτωντάς σας μερικές πρακτικές συμβουλές ασφάλειας για να ξανά αισθανθείτε ασφαλείς νιώθοντας και πάλι τη θαλπωρή μέσα στο ίδιο σας το σπίτι.

Αυτό που πρέπει πρωτίστως να έχετε κατά νου είναι να ενεργείτε βάση κοινής λογικής. Σκοπός είναι να κάνετε τα πράγματα όσο πιο δύσκολα γίνεται για τους επίδοξους κλέφτες. Καταρχάς, μη φεύγετε ποτέ από το σπίτι αφήνοντας το σπίτι σας ανασφάλιστο . Έστω και αν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο , φροντίστε να κλειδώσετε καλά όλα τα παράθυρα και τις πόρτες. Ακόμη και αν το διαμέρισμά σας βρίσκεται σε όροφο, και πάλι κινδυνεύετε. Να έχετε κατά νου ότι οι κακοποιοί χτυπούν όπου βρουν για αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δίνετε στόχο.

Θωρακίστε την πόρτα εισόδου σας. Τοποθετήστε ματάκι για να βλέπετε ποιος χτυπά χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε για να δείτε ποιος είναι. Σε καμία περίπτωση δεν ανοίγουμε την πόρτα μας χωρίς να ξέρουμε ποιος είναι. Επίσης , καλό θα ήταν να τοποθετήσετε και ένα φως πάνω από την πόρτα του οποίου ο διακόπτης να βρίσκεται εντός του σπιτιού ώστε να έχετε πάντοτε καλή ορατότητα κοιτώντας μέσα από το ματάκι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Άλλη μια απαραίτητη τροποποίηση για την εξώπορτά σας είναι η αντικατάσταση της απλής κλειδαριάς με μία κλειδαριά ασφαλείας . Προτιμήστε τη νέου τύπου με το κοντό κλειδί που είναι ότι πιο νέο κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά. Ο επίδοξος διαρρήκτης δεν θα μπει καν στον κόπο να διαρρήξει μια κλειδαριά ασφαλείας ακριβώς γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να παραβιαστεί. Αντιθέτως, ο κλέφτης δεν θα διστάσει μπροστά σε μια απλή κλειδαριά η οποία ανοίγει με μεγάλη ευκολία. Ακόμη και αν διαθέτετε ήδη μία θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας , καλό θα ήταν να την ενισχύσετε τοποθετώντας και μια επιπλέον κλειδαριά ασφαλείας.

Μία άλλη καλή κίνηση είναι να εγκαταστήσετε κάποιο συναγερμό ασφαλείας . Στην αγορά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από διάφορους τύπους συναγερμών , κατάλληλοι τόσο για σπίτια όσο και για διαμερίσματα οι οποίοι μπορούν και να συνδεθούν και σε κέντρο λήψης σημάτων για ακόμη μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας. Πέρα από την επιπλέον προστασία που θα έχετε με τη σύνδεση του συστήματος ασφαλείας σε ένα κέντρο λήψης σημάτων , θα λαμβάνετε ενημερώσεις όλο το 24ωρο και για διάφορα άλλα περιστατικά που μπορούν να συμβούν στον χώρο όπως είναι οι διακοπές ρεύματος , προβλήματα στη τηλεφωνική γραμμή ακόμη και για διαρροές αερίου και πλημμύρες! Η εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας αποτελεί την πιο αποτελεσματική και αξιόπιστη προστασία για το χώρο σας.

Εάν διαθέτετε περιβάλλοντα χώρο , φροντίστε αυτός να διαθέτει επαρκή φωτισμό κατά τις νυκτερινές ώρες. Τα κρυφά και σκοτεινά σημεία είναι άσσοι στα μανίκια των διαρρηκτών διότι τους εξασφαλίζουν κάλυψη όταν θέλουν να εισβάλλουν και τους βοηθούν τη στιγμή της διαφυγής γιατί δεν γίνονται ορατοί στο σκοτάδι. Ακριβώς για αυτό τον λόγο θα πρέπει να φροντίσετε να φωτίσετε όλα αυτά τα σημεία που είναι κρυμμένα και παραμένουν μέσα στο σκοτάδι. Μπορείτε επίσης παράλληλα με το φράκτη ή του τοίχου περίφραξης, ακόμη και γύρω από τη βεράντα σας εάν κατοικείτε σε διαμέρισμα, να τοποθετήσετε ακανδώθη φυτά.Τα φυτά αυτά εκτός από μία όμορφη νότα στο χώρο σας , παρέχουν και προστασία γιατί βλέποντας τα , ο επίδοξος διαρρήκτης θα αλλάξει αμέσως γνώμη γιατί στη προσπάθειά του να εισβάλλει στο σπίτι σας κινδυνεύει σε μεγάλο βαθμό να τραυματιστεί, οπότε δεν θα μπει στη διαδικασία να χτυπήσει το σπίτι σας.

Τέλος , αν είστε φιλόζωοι τύποι, ένας άλλος καλός τρόπος για να προστατέψετε το χώρο σας και να αισθανθείτε ασφάλεια θα ήταν να πάρετε ένα σκύλο. Μην φανταστείτε ότι θα πρέπει να βρείτε κάποιο τεράστιο και με φονικές διαθέσεις. Δεν θέλετε το σκύλο ως φύλακα αλλά ως ‘’σειρήνα’’ . Οι σκύλοι ως γνωστόν διαθέτουν έκτη αίσθηση , είναι ευαίσθητοι στους ήχους , στις μυρωδιές , στο κάθε τι. Έτσι ,είναι οι πρώτοι ένοικοι στο σπίτι που θα αντιδράσουν άμεσα στη πρώτη ύποπτη ένδειξη. Μόλις διαισθανθούν την ύπαρξη κάποιου παρείσακτου , ακόμα και αν βρίσκεται μακριά από το σπίτι, θα αρχίσουν να αντιδρούν γαβγίζοντας και να φέρονται αναστατωμένα . Έτσι λειτουργούν σαν ζωντανοί συναγερμοί ειδοποιώντας εσάς και τους γείτονες αλλά και αποτρέποντας κάθε πιθανό εισβολέα να ολοκληρώσει το έργο του.

Από όλα τα προαναφερόμενα , γίνεται ξεκάθαρο ότι η διαφύλαξη της ασφάλειας μας τις περισσότερες φορές δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση