Πώς να επιλέξουμε το κατάλληλο σύστημα ασφαλείας για το σπίτι μας

Εάν έχετε αποφασίσεsynagermosspitionι να εγκαταστήσετε ένα συναγερμό σπιτιού για τη προστασία της οικία σας, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με το δίλλημα του τί να επιλέξετε , ασύρματο σύστημα ασφάλειας ή καλωδιακό σύστημα συναγερμού; Και τα δύο είδη είναι το ίδιο αξιόπιστα, ωστόσο το κάθε ένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Θα προσπαθήσουμε εδώ να σας παραθέσουμε τα χαρακτηριστικά του κάθε συναγερμού για να σας  βοηθήσουμε στη τελική επιλογή σας .

Οι καλωδιακού τύπου συναγερμοί σπιτιών ήταν η μοναδική επιλογή μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Το χαρακτηριστικό τους και βασικό μειονέκτημα είναι ότι χρειάζονται να υπάρχει καλωδίωση η να περαστούν καινούργια καλώδια εξωτερικά για να λειτουργήσουν. Όλα τα μέρη του συναγερμού επικοινωνούν μέσω καλωδίων και κατά συνέπεια θα πρέπει να περαστούν σε ολόκληρο το χώρο σας για να λειτουργήσει το σύστημα ασφαλείας. Είναι μια επίπονη , χρονοβόρα και ακριβή διαδικασία . Και αν το σπίτι σας είναι μεγάλο, τότε θα πρέπει να υπολογίσετε ότι θα επιβαρυνθείτε ακόμη περισσότερο. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη σας και το γεγονός ότι η τοποθέτηση ενός καλωδιακού συστήματος ασφαλείας θα σας δεσμεύει με το χώρο σας. Διότι δεν θα μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στη περίπτωση που αποφασίσετε να μετακομίσετε.  Από την άλλη όμως , εάν υπάρχει ήδη συναγερμός εγκατεστημένος στο χώρο που πρόκειται να μετακομίσετε , αυτό αποτελεί πολύ μεγάλο προσόν  και σας καθιστά ιδιαίτερα ευεργετημένους. Ένας καλωδιακός συναγερμός αποτελεί επένδυση και ανεβάζει ακόμα και την αγοραστική αξία του χώρου στον οποίο βρίσκεται . Σαν συμπέρασμα, ένα καλωδιακό σύστημα ασφαλείας είναι η κατάλληλη επιλογή για όσους διαθέτουν ιδιόκτητο χώρο και δεν έχουν πρόθεση να φύγουν από αυτόν.

Οι ασύρματοι συναγερμοί για σπίτια είναι πιο απλοί στη λειτουργία και στη εγκατάστασή τους. Δεν απαιτούν καλώδια , όλα τα μέρη του συστήματος επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ραδιοκυμάτων . Η ενεργειακή τροφοδοσία του συναγερμού  γίνεται μέσω της χρήσης μπαταριών . Η εγκατάσταση είναι μια πιο απλή διαδικασία διότι δεν απαιτεί να τραβηχτούν καλώδια οπότε η διάρκειά της είναι θέμα ολίγων ωρών. Συνεπώς και το κόστος είναι σαφώς λιγότερο καθώς επίσης και η ταλαιπωρία που θα υποστείτε δεν θα είναι η ίδια με αυτή που θα είχατε με την τοποθέτηση ενός καλωδιακού συναγερμού. Βέβαια θα πρέπει να έχετε τη προσοχή σας στις μπαταρίες και να φροντίζετε στη τακτική αντικατάστασή τους . Το κακό εδώ είναι ότι αν το σύστημα μείνει από μπαταρία , τότε θα υπάρχει πρόβλημα ως προς την ομαλή λειτουργία του. Όμως ένα ασύρματο σύστημα ασφαλείας δεν σας δεσμεύει στο χώρο που κατοικείτε  τη δεδομένη στιγμή διότι εύκολα μπορείτε να τον πάρετε μαζί σας και να τον επαναεγκαταστήσετε όπου αποφασίσετε να μείνετε.

Ανακεφαλαιώνοντας , η επιλογή του τύπου συναγερμού αποτελεί πάντοτε δική σας υπόθεση. Η εταιρεία ασφαλείας στην οποία θα απευθυνθείτε θα αναλάβει , αφού πρώτα  επιθεωρήσει το χώρο σας , να σας προτείνει το κατάλληλο σύστημα ασφαλείας που θα είναι σε θέση να τον καλύψει απόλυτα. Από εκεί και έπειτα θα πρέπει να λάβετε υπόψη όλους τους υπόλοιπους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την απόφασή σας όπως είναι το κόστος εδώ σας παρουσιάζουμε το ηλεκτρονικό κατάστημα συναγερμών που θα μπορέσετέ να αντλήσετέ πολλές πληροφορίες για τα συστήματα συναγερμού σπιτιών.

Αφήστε μια απάντηση