Πώς να αντιδράσουμε στη περίπτωση που ενεργοποιηθεί ο συναγερμός μας

symboyles asfaleias

Καταρχάς, πρέπει να γνωρίζετε ήδη αν έχετε συστήματα συναγερμού στο σπίτι σας  είστε σε προνομιούχα θέση. Θυμάστε για ποιο λόγο αποφασίσατε να κάνετε αυτή την επένδυση εξ αρχής δαπανώντας σίγουρα ένα σημαντικό ποσό χρημάτων; Το κάνατε για να νιώθετε ασφαλής στο σπίτι σας είτε ενώ είστε μέσα σε αυτό είτε ενώ βρίσκεστε μακριά.

Έχοντας τα παραπάνω κατά νου και διατηρώντας πάντοτε τη ψυχραιμία σας ,έτσι θα πρέπει να αντιδράσετε αν ο συναγερμός σας ξαφνικά ενεργοποιηθεί. Να έχετε πάντα υπόψη ότι το σύστημα ασφαλείας σας δίνει το πλεονέκτημα να έχετε το προβάδισμα, και ότι τελικά και να συμβαίνει, θα μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η ενεργοποίηση του συναγερμού μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε μια δύσκολη εώς και επικίνδυνη περίσταση όπως είναι το ενδεχόμενο να σημάνει εξαιτίας κάποιας πυρκαγιάς ή διαρροής γκαζιού. Σας δίνεται η δυνατότητα να σωθείτε εσείς και όσοι κατοικούν κοντά σας αν η κατάσταση έχει ξεφύγει ή φυσικά να προλάβετε το κακό πριν συμβεί .

Σαν συμπέρασμα από τα προαναφερόμενα είναι ότι ένας συναγερμός δεν ενεργοποιείται μονάχα από διάρρηξη. Στη περίπτωση  ωστόσο που έχει γίνει κάτι τέτοιο και το διαπιστώσετε φτάνοντας στο χώρο σας, συγκρατήστε τον εαυτό σας και μην εισέλθετε κατευθείαν στο σπίτι σας. Το πιθανότερο είναι να έχει φύγει ο κακοποιός τη στιγμή που σήμανε ο συναγερμός, αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο να βρίσκεται ακόμη εντός του χώρου σας. Για αυτό το λόγο ακολουθήστε την ασφαλή οδό και καλέστε αμέσως την αστυνομία .

Το ίδιο θα πρέπει να πράξετε και στη περίπτωση που ηχήσει ο συναγερμός και είστε ήδη εντός του χώρου. Καλό θα ήταν να παραμείνετε ψύχραιμοι σε κάθε περίπτωση ώστε να είστε σε θέση και να εντοπίσετε τον λόγο που σήμανε ο συναγερμός εξ αρχής. Εάν πρόκειται για απόπειρα εισβολής, ο κακοποιός λογικά θα πρέπει να έχει ήδη φύγει . Μην έρθετε αντιμέτωποι μαζί του εάν βρίσκεται ακόμη εντός της οικίας σας. Καλέστε την αστυνομία όπως και να έχει . Εφόσον είστε σίγουροι ότι δεν έχει γίνει διάρρηξη, επιθεωρήστε προσεχτικά το χώρο σας για να βρείτε την αιτία που σήμανε ο συναγερμός.

Αφήστε μια απάντηση