Μερικές χρήσιμες συμβουλές για ένα ασφαλέστερο σπίτι

Ένα σπίτι πρέπει να αποτελεί ησυχαστήριο και καταφύγιο μαζί. Έχετε τη δυνατότητα να διασφαλίσετε τόσο τη δική σας ασφάλεια όσο και των αγαπημένων σας προσώπων.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικούς τρόπους για να κάνετε το σπίτι σας ένα ασφαλέστερο μέρος.

Τοποθετήστε συστήματα ασφαλείας ! Είναι ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να επιτηρείτε και να προστατεύετε το χώρο σας  έναντι πιθανών διαρρήξεων .

Ακονίστε τη παρατηρητικότητά σας . Παρακολουθείτε τα τεκταινόμενα στη γειτονιά σας . Να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή όταν βλέπετε άγνωστα αυτοκίνητα να παρκάρουν στο δρόμο σας και ανθρώπους με ύποπτη όψη να περιφέρονται άσκοπα. Ειδοποιήστε την αστυνομία για τέτοια φαινόμενα.

Μην ανοίγετε τη πόρτα σας σε αγνώστους και σε ανθρώπους που δεν αποκαλύπτουν με σαφήνεια τη ταυτότητά τους. Οι κακοποιοί συνηθίζουν να παραφυλάνε τις οικίες και τους ενοίκους τους για να ενημερώνονται για το πρόγραμμα τους ,ώστε να κάνουν την έφοδό τους στη πρώτη απουσία τους από το σπίτι.

Όταν σκοπεύετε να απουσιάσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα από την οικία σας , φροντίστε να ενημερώσετε τους γειτόνους σας για αυτό για να έχουν το νου τους. Επίσης διακόψτε τυχόν συνδρομές που μπορεί να λαμβάνετε ταχυδρομικώς .Η συσσωρευμένη αλληλογραφία είναι η μεγαλύτερη ένδειξη  απουσίας σας ,η οποία και προκαλεί τους επίδοξους διαρρήκτες να στοχοποιήσουν το σπίτι σας.

Να έχετε μαζί σας κατά την απουσία σας  χρήσιμα τηλέφωνα, των γειτόνων σας και του αστυνομικού τμήματος της περιοχής ώστε να τα έχετε εύκαιρα σε περίπτωση άμεσης ανάγκης .

Εξετάστε το ενδεχόμενο να δημιουργήσετε μια ομάδα επιτήρησης της  γειτονιάς σας μεταξύ των γειτόνων σας . Αυτό μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά έναντι των υποψηφίων διαρρηκτών.

Όταν σκοπεύετε να απουσιάσετε από το σπίτι σας, φροντίστε να κλειδώσετε πόρτες και παράθυρα . Οι κλέφτες προτιμούν εύκολους στόχους , οπότε σκοπός σας είναι να τους δυσκολέψετε όσο περισσότερο γίνεται.

Όταν απουσιάζετε, μην αφήνετε τα κλειδιά της οικίας σας κρυμμένα έξω από αυτό ,όπως για παράδειγμα κάτω από χαλάκια , μέσα σε γλάστρες ή αλλού. Επίσης , μην αφήνετε ειδοποιητήρια που να ενημερώνουν τον έξω κόσμο για την απουσία σας.

Μια καλή ιδέα θα ήταν να αναθέσετε σε κάποιον έμπιστό σας άνθρωπο να μένει στο σπίτι σας για όσο καιρό εσείς θα απουσιάζετε. Η ύπαρξη ατόμου στο χώρο σας μπορεί να αποτρέψει μια πιθανή διάρρηξη.

Διατηρείτε τον περιβάλλοντα χώρο της κατοικίας σας καθαρό από οτιδήποτε μπορεί να κρύβει πόρτες και παράθυρα, όπως είναι δέντρα και πυκνοί θάμνοι και φυλλωσιές . Τα κρυμμένα σημεία λειτουργούν ως σύμμαχοι στους κλέπτες γιατί τους αποκρύπτουν από τον εξωτερικό κόσμο και έτσι δεν γίνονται ορατοί και αντιληπτοί  κατά το έργο τους.

Όλα τα άρθρα συστήματα ασφαλείας σπιτιών σε ένα blog με πολλές λύσεις και συμβουλές για να γνωρίζετε το σύστημα ασφαλείας σπιτιού και τις λειτουργίες τους

Αφήστε μια απάντηση