Απλές κινήσεις για περισσότερη ασφάλεια στο χώρο μας

systimata-asfalias
Το θέμα της ασφάλειας σήμερα έχει εξελιχθεί σε μείζον πρόβλημα. Η εγκληματικότητα έχει εκτοξευθεί στα ύψη κάνοντας τη ζωή όλων ακόμα πιο δύσκολη. Οι άνθρωποι είναι διαρκώς σε αναζήτηση του πιο αποτελεσματικού μέσου προστασίας .Βασικά , ένας χώρος μπορεί να θεωρείται αρκετά ασφαλής εάν διαθέτει μία θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας και ένα σύστημα ασφαλείας. Δεν αρκούν μόνο αυτά όμως δυστυχώς. Πρέπει να είμαστε συνέχεια σε επαγρύπνηση και να φυλαγόμαστε όλες τις ώρες κάνοντας μερικές απλές κινήσεις οι οποίες σε τελική ανάλυση δεν θα μας επιβαρύνουν ιδιαίτερα οικονομικά .Αφήστε που είναι πράγματα που είναι ευνόητα. Η σωστή απάντηση καμιά φορά είναι αυτή που όλοι θεωρούμε δεδομένη και τελικά δεν εφαρμόζουμε ποτέ. Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς λοιπόν για να αισθανθούμε ασφαλείς στο χώρο μας ;

Πρώτα από όλα να θυμόμαστε πάντοτε ότι δεν φεύγουμε ποτέ από το σπίτι χωρίς να το έχουμε ασφαλίσει από πριν . Κλείνουμε καλά πόρτες και παράθυρα και κλειδώνουμε την κεντρική είσοδο και ας πρόκειται απλώς να λείψουμε για μερικά μόνο λεπτά. Τόσο χρειάζεται ο πονηρός κλέφτης που καιροφυλαχτεί για να δράσει. Φροντίζουμε να τοποθετήσουμε κλειδαριές ασφαλείας σε συρόμενες πόρτες για να μην μπορούν να παραβιαστούν . Οι συρόμενες πόρτες τείνουν να είναι εύκολος στόχος γιατί μπορεί ο διαρρήκτης να τις βγάλει από τη ράγα τους αφού έχει ήδη παραβιάσει την κλειδαριά.

Μην ανοίγετε τη πόρτα σας στον οποιονδήποτε χωρίς να γνωρίζετε από πριν ποιος είναι. Επίσης να προσέχετε να μη κάνουν τα παιδιά σας το ίδιο και ας βρίσκεστε και εσείς μέσα στο σπίτι μαζί τους. Για αυτή τη περίπτωση θα μπορούσατε να βάλετε ένα ΄΄ματάκι΄΄ στη πόρτα σας για να επιθεωρείτε την κεντρική σας είσοδο χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε. Επίσης καλό θα ήταν να τοποθετήσετε ένα σύρτη ο οποίος σας επιτρέπει να ανοίγετε τη πόρτα σας τόσο ώστε να δείτε ποιος είναι στο κατώφλι σας και ο οποίος δεν επιτρέπει την πόρτα να ανοίξει από έξω προς τα μέσα σε περίπτωση που ο ΄΄επισκέπτης΄΄ θέλει να εισέλθει βίαια στο χώρο σας. Επιτρέπει στη πόρτα να ανοίγει πού λίγο , τόσο ώστε να έχετε μόνο οπτική επαφή.

Η καλύτερη λύση είναι να εγκαταστήσετε έναν συναγερμό ασφάλειας που θα μπορεί να μας παρέχει ασφάλεια 24ωρες και την δυνατότητα να συνδεθεί σε κέντρο λήψεως σημάτων συναγερμού που θα μας παρέχει ενημέρωση εμάς και της αρχές σε περίπτωση απόπειρας διαρρήξεως. Φροντίστε επίσης να υπάρχει καλός φωτισμός εξωτερικά του σπιτιού σας. Οι κλέφτες προτιμούν να δρουν στο σκοτάδι για αυτό και εσείς πρέπει να έχετε φως παντού και να κάνετε τη δουλειά τους δύσκολη. Μπορείτε να εφοδιαστείτε με ανιχνευτές κίνησης που είναι φώτα που ανάβουν μόλις εντοπίσουν κίνηση και μετά σβήνουν. Έτσι δεν έχετε να ανησυχείτε για σπατάλη στο ηλεκτρικό ρεύμα. Επίσης , αν το σπίτι σας περιβάλλετε από δέντρα και θάμνους , φροντίστε να μην καλύπτουν τις εισόδους και τα παράθυρα γιατί έτσι πάρεχετε κάλυψη στους εισβολείς για να κάνουν διάρρηξη . Για αυτό θα πρέπει να τα κλαδεύετε και επίσης να κόψετε αν χρειαστεί και κάποιο δέντρο το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν σκάλα που να οδηγεί κατευθείαν στο χώρο σας.

Αν κάνετε αυτές τις απλές κινήσεις , σίγουρα θα μειώσετε κατά πολύ το ενδεχόμενο διάρρηξης στο χώρο σας.

Αφήστε μια απάντηση